To diskoteker udbrændte i Esbjerg

Politiet i Esbjerg indleder mandag en undersøgelse af en voldsombrand, der søndag aften hærgede en vinkelbygning med to diskotekeri Esbjergs gamle bydel. Samme aften udbrød der også brand i encontainer på havnen, men mandag morgen vidste politiet endnu ikke,om der var tale om påsatte brande.

- Det er alt for tidligt at udtale sig om brandårsagen. Men nårbrandstedet er kølet helt ned senere i dag, sender vi teknikere indfor at lave undersøgelser, siger den vagthavende hos EsbjergPoliti.

Første brandmelding kom ved 21-tiden, da der opstod brand idiskotek "Twist N Shout" i Skolegade nummer 7. Kort efter gik detop for brandfolkene, at der også kom flammer fra diskotek "Likvidt"i den anden ende af ejendommen. Til alt held var begge diskotekerlukkede, da branden brød ud.

Flammerne fra branden slikkede ifølge den vagthavende hospolitiet 15 til 20 meter op i luften. Af frygt for at brandenskulle brede sig til de tilstødende bygninger, blev beboerne iSkolegade 9 og 11 evakueret i et par timer. Senere på aftenen, dabrandfolkene havde fået kontrol over branden, kunne de ca. 20evakuerede beboere vende tilbage til deres lejligheder.

- Der var ingen, der kom til skade ved branden, men det kunnegodt være gået galt, og der var heldigvis ingen mennesker inde idiskotekerne, siger den vagthavende.

To timer efter den første alarm havde Falcks brandvæsen 12køretøjer på stedet, som ihærdigt forsøgte at få brandene underkontrol. Men på trods af ihærdigt slukningsarbejde brændte de todiskoteker helt ned til grunden.

Meldingen om branden i den gamle bydel indløb 20.49 og kun 16minutter senere meldte alarmcentralen atter om en brand. Denne gangi krydset Fiskerbrogade og Vesterhavsgade på Esbjerg Havn. Her varder ild noget fiskegarn i en container.

- Jeg kan ikke sige, om branden var påsat. Men der plejer joikke at gå ild i fiskegarn af sig selv, siger den vagthavende hospolitiet.

Facebook
Twitter