Djøf: Statslige bonusser fungerer efter bogen

Fagforeningen Djøf afviser, at der er problemer med måden, offentlige chefer får resultatløn.

Der er blandt andet blevet udbetalt præstationsbonusser til direktører i Banedanmark i trods signalskandale. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Djøf hilser granskning af statslige bonusudbetalinger velkommen, men fagforeningens administrerende direktør, Tomas Therkildsen, mener ikke, at der er noget at komme efter.

- Vi er jo inde over mange af de her aftaler (om resultataflønninger, red.), og vores klare indtryk er, at det foregår efter bogen og på en god og ordentlig måde, siger han.

Det er et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti, der har krævet, at området bliver kulegravet.

Derfor igangsætter innovationsminister Sophie Løhde (V) nu en undersøgelse af brugen af resultatløn og udbetaling af bonusser til direktører, der er ansat i staten.

Fint med facts på bordet

Undersøgelsen kommer, efter at DR Nyheder har kunnet fortælle, hvordan der er udbetalt præstationsbonusser til direktører i Banedanmark og til direktøren for Sundhedsplatformen i 2016 - på trods af forsinkede signaler og en platform, der ikke virker optimalt.

Tomas Therkildsen kan derfor godt forstå politikernes ønske om at få området undersøgt.

- Det er fint at få nogle facts på bordet. Der har jo været meget offentlig debat om resultataflønninger til offentlige chefer, og derfor kan jeg godt forstå, at man stiller spørgsmålstegn ved det, siger han.

Men Tomas Therkildsen er overbevist om, at det fortsat efter undersøgelsen vil stå klart, at resultataflønninger hovedsageligt er en nyttig ordning:

- Det er jo en måde at få kanaliseret indsatsen i en særlig retning, så man på forhånd kan sige, hvilke ting der bliver vigtige for institutionen i de kommende år. Og det er en udmærket dialog at have mellem chefer og underordnede chefer.

Djøf har cirka 1.200 medlemmer, der er chefer i den statslige administration.