Djursland vil have Jyllands største sø

Det nye politiske landskab på Djursland skaber stor glæde hos Kolindsunds venner, som kæmper for at skabe Jyllands største sø.

Det nye politiske landskab på Djursland skaber stor glæde hos Kolindsunds venner, som kæmper for at skabe Jyllands største sø. (Foto: Klaus T. Mogensen)

Det nye politiske landskab på Djursland skaber stor glæde hos Kolindsunds Venner, som kæmper for at skabe Jyllands største sø.

Ifølge formanden for Kolindsunds Venner, Jesper Nielsen, er der nu flertal i både Norddjurs og Syddjurs for at fylde Kolindsund med vand og skabe en 18 km lang sø på 20 kvadratkilometer. Han kalder det en rigtig god forretning for både natur og samfund.

- Alene de ejendomme, der har udsigt ud over søen, vil stige en milliard, og det vil kaste en del penge ud i samfundet, siger han.

Realitet om 15 år

Oven i den økonomiske gevinst vil atmosfæren ifølge Jesper Nielsen blive sparet for de 56.000 ton CO2 om året, som det nuværende dynd i Kolindsund afgasser.

- Idet man dækker vand hen over, kan det ikke iltes længere. Det vil sige, man deponerer CO2-en i form af, at det dynd, der er der, bliver dernede.

Hvis Folketinget kan overbevises om det 800 millioner kroner dyre projekt, regner Jesper Nielsen med, at søen kan være en realitet om 15 år.

Facebook
Twitter