DL: Kommuner sparer på special-elever

Danmarks Lærerforening kritiserer kommunerne for at stoppe de penge, de sparer på specialundervisning, ned i kommunekassen til andre formål.

Det' en ommer, siger formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen om de planer, som nogle kommuner har lagt for at inkludere de elever med særlige behov i normalundervisningen.

Over hals og hoved

En ny undersøgelse fra foreningen viser, at kun halvdelen af kommunerne har lagt inklusionsplaner, men det gør ikke, at formanden er tilfreds med den anden halvdel.

- De er ikke det papir værd, som de er skrevet på. Det er gået over hals og hoved uden at inddrage forældre, lærerkredse eller skoleledere og det holder ikke på den lange bane, siger han.

Glæder sig til minister-initiativ

Anders Bondo Christensen glæder sig dog over undervisningsminister Christine Antorinis udtalelser om, at hun vil samle repræsentanter fra Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening, som skal strikke et tilbud sammen om en bedre overgang fra special- til normalundervisning.

- Det initiativ hilser vi velkomment. Vi har længe ønsket et sådant samarbejde, så det glæder vi os til at gå i gang med, siger lærernes formand.

Der bruges 13 milliarder kroner på specialundervisning og det svarer til en tredjedel af hele folkeskolenes budget.

Må ikke ryge i kommunekassen

Det er derfor vigtigt, at de penge, som kommunerne sparer på specialundervisningen, når eleverne overgår til normalundervisningen ikke ryger i kommunekassen til andre formål, siger Anders Bondo. Han understreger samtidig, at undervisningministeren har lovet, at de pnege skal føres med eleverne over.

Det er ikke det, som formanden for Haderslev Lærerforening Bent Hansen oplever.

- Kommunen vil gerne føre eleverne fra specialområdet over på normalområdet, men når de så kommer ind i undervisningslokalet, så er hjælpen der ikke, for støtten er skåret væk, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kommunernes Landsforening