DMI lover mere lokal vejrudsigt: Men er den også mere præcis?

Der vil være færre danskere, der brokker sig over forkerte vejrudsigter, forudser DMI-chef.

Det sker, at man i Danmark bliver overrasket af byger, vindstød og hagl. (Foto: Anders Debel hansen © Scanpix)

Tusindvis af små, danske byer kan nu få deres egen lokale vejrudsigt.

DMI har lanceret en ny hjemmeside, hvor antallet af søgesteder er øget fra 400 til 10.000, og hvor du nu kan få radarprognoser, der afslører, hvordan vejret bliver de næste 90 minutter.

Men, det afgørende spørgsmål er, om opgraderingen af vejrtjenesten også betyder, at vejrudsigten bliver mere præcis?

Kan vi stole på, at vi skal lade regnjakken hænge? Eller blev det alligevel nødvendigt med både hue, vanter og vinterstøvler i dagens vintervejr?

Det glædelige svar er, at vi fremover kan stole mere på produktet fra DMI, der siden 1872 har forfinet målingerne af det omskiftelige - og ofte udskældte - danske vejr.

Ifølge Michael Skelbæk, der er daglig leder af operationen i DMI, bliver der nu formentlig længere mellem brokken over "falske" vejrudsigter - men han vil ikke garantere, at havefesten pludselig må rykke inden for på grund af pludselig sommerregn.

- Der vil altid være en vis form for usikkerhed i en vejrudsigt, siger han.

- Men med de nye modeller og en flottere præsentation, så er jeg ret sikker på, at man vil føle, at det er blevet et meget bedre produkt.

Så du regner med at få mindre skældud i fremtiden?

- Ja, det håber jeg da, siger han.

DMI har nu øget antallet af punkter, som man kan søge frem på vejrtjenestens hjemmeside og få lokale prognoser fra.

Bedre varslinger om farligt vejr

Michael Skelbæk tør godt love, at man kan stole på, at det var godt, at man stod op fra tømmermændslejet søndag formiddag og slog græsset, fordi der er en regnbyge på vej i lige præcis den by, hvor man bor.

Han ser også frem til, at DMI vil være endnu bedre til at løfte rollen som beredskabsmyndigheden, der varsler farligt vejr.

- Er der eksempelvis udsigt til kraftig blæst i lokalområdet, så dukker der et varselsikon op på den nye tjeneste, forklarer Michael Skelbæk.

Den nye hjemmeside kan foreløbig tilgås på adressen beta.dmi.dk. Den helt færdige version af dmi.dk forventes færdigudviklet inden sommer.

Facebook
Twitter