DMI varsler skybrud: Nu er der vand på vej til Danmark

Regnen vil med al sandsynlighed blive afløst af en hedebølge i begyndelsen af næste uge.

Regn og torden vil komme til vadehavsområdet i eftermiddag og bevæge sig nordøst over. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Der er godt nyt til haveejere med brune græsplæner, tørstige træer og de landmænd, der skriger på regn efter 56 sommerdage med temperaturer over 25 grader.

Et skybrud skulle ifølge DMI være på vej til det knastørre Danmark.

- De høje temperaturer bliver afbrudt af regn og torden sidst på eftermiddagen, når en koldfront fra sydvest bevæger sig ind over vadehavsområdet. Den fortsætter mod nordøst og lægger sig over Nordjylland og hovedstadsområdet senere i aften, fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Frank Nielsen.

Han påpeger, at bygerne flere steder kan være kraftige og ledsaget af vindstød.

- I morgen er der nok faldet op mod 10 millimeter regn. Enkelte steder kan der falde betydeligt større mængder. Helt op til 30 millimeter. Alle skal nok få - spørgsmålet er hvor meget, siger Frank Nielsen.

Hedebølge afløser

Regnen er et lille frisk pust efter en lang periode med trykkende varme. Men det bliver i denne omgang kun et kort et af slagsen.

Regnen vil ifølge Frank Nielsen være aftaget efter få timer, og temperaturerne vil igen bevæge sig opad i løbet af søndagen.

- Søndag får vi behagelige temperaturer omkring 26 grader og frisk vind. Mandag, tirsdag og onsdag i næste uge kan det blive helt op mod 30 grader, som i ugen der gik. Det ligner en hedebølge mere, siger Frank Nielsen.

Torsdag og fredag presser en koldfront sig igen på, og temperaturen vil falde til ned mod 25 grader.