DMI varsler 'voldsomt vejr': Kraftig regn og torden i morgen

I store dele af landet kan der komme op til 50 millimeter regn.

Det er god idé at finde paraplyen frem for skabet fra morgenstunden i morgen. Arkivbillede (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er en god idé at tjekke vejrudsigten en ekstra gang, inden du tager på arbejde i morgen tidlig.

For væk er det solrige vejr, som er blevet afløst af en koldfront, der i morgen vil sende store mængder regn og torden ind over landet.

Derfor har DMI sendt et varsel ud for voldsomt vejr i store dele af landet.

Varslet gælder i store dele af Øst-, Midt- og Sønderjylland og på hele Fyn, hvor der mellem klokken 04.00 i nat og tolv timer frem forventes at falde mellem 30 og 50 millimeter regn. Desuden kan regnvejret i perioder være ledsaget af torden.

Der er desuden udsendt et lignende varsel i Kalundborg, Holbæk og Oddsherred, hvor de store regnmængder forventes at falde mellem klokken 09 og 20 i morgen.

Desuden er der flere steder, hvor DMI mener, at der er 'risiko for voldsomt vejr'.

Alle dele af landet får regn

Vagthavende meteorolog hos DMI Dan Nilsvall fortæller, at koldfronten, som rammer os i morgen, lige nu ligger over den østlige del af Nordsøen. I løbet af aftenen danner der sig et lavtryk over Tyske Bugt, som i løbet af i nat driver ind over den jyske vestkyst.

- I nat rammer lavtrykket vest for Storebæltet, men ret hurtigt i morgen tidlig spreder det sig til resten af landet, siger meteorologen, der fortæller, at han forventer, at alle dele af landet bliver ramt af regnen i morgen.

- Der, hvor vi har sendt varsel ud, kommer der mellem 30 til 50 millimeter regn. De øvrige dele af landet kan man forvente mellem 10 og 30 millimeter.

Meteorologen forventer dog ikke, at regnen bliver så kraftig over en kort tidsperiode, at der kommer skybrud. Det vil nemlig kræve minimum 15 millimeter over en periode på 30 minutter.

Artiklen fortsætter under billedet:

Således ser DMI's varsel ud for i morgen. (© dmi)

Regnen fortsætter de næste dage

Morgendagens regnskyl kommer desværre ikke til at blive en enlig svale. For det ustadige vejr fortsætter helt til slutningen af ugen.

- Fredag kommer der også byger, men det ser ud til at klare op i løbet af dagen, så vi får tørvejr om aftenen, siger Dan Nilsvall og fortæller, at vi også kan forvente byger på lørdag.

- I løbet af søndagen ser det til gengæld ud til, at vi kommer til at få en del sol flere steder i landet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk