Dobbelt så mange familiesammenføringer i år – igen

Kommunerne venter, at over 20.000 mennesker vil blive familiesammenført til Danmark i år.

(Foto: Grafik: Ninni Munch Pettersson © Dr)

I år venter kommunerne, at over 20.000 mennesker vil blive familiesammenført til Danmark.

Det er tæt på en fordobling i forhold til sidste år - hvor antallet af familiesammenføringer lå dobbelt så højt, som det gjorde forrige år.

Nytilkomne asylansøgere og familiesammenførte kommer dermed til at udgøre en stor gruppe nye borgere, mener kommunernes interesseorganisation, KL.

- Det svarer til, at der kommer en helt ny kommune i Danmark. Og sådan en gennemsnitskommune, den koster et sted mellem 2,5 og 3 milliarder at drive, siger Martin Damm, formand for KL og borgmester i Kalundborg.

De er især flygtninge fra det krigshærgede Syrien, der trækker antallet af familiesammenføringer i vejret.

- Gruppen af syrere har familie i hjemlandet eller i nabolande i nærområdet, som de er blevet skilt fra på grund af flugten, og som de derfor har brug for at få familiesammenført til Danmark, siger Eva Singer, der er asylchef hos Dansk Flygtningehjælp.

Kommunerne efterlyser for øjeblikket mere økonomisk hjælp fra staten til de udgifter, der følger med opgaven med at tage imod de familiesammenførte.

- Det kommer til at fylde rigtigt meget, for vi skal finde boliger, børnene skal i børnehave og i skole, de skal lære dansk og de skal have lægetjek og sprogundervisning, siger Martin Damm.

Du kan se meget mere om familiesammenføring i 21 Søndag på DR1 kl. 21