Dobbeltdrab: Svensker udleveres til Danmark

Tre svenskere er anholdt for dobbeltdrab i Herlev. I morgen fremstilles den første i grundlovsforhør.

To mænd blev dræbt i en byge af skud i Sennepshaven i Herlev den 25. juni. Fire personer er nu fængslet. (Foto: Foto: Mathias Øgendal © Ritzau Scanpix)

En mand, der er mistænkt i forbindelse med et dobbeltdrab i Herlev 25. juni, bliver i morgen eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. Manden bliver udleveret, efter at han mandag sammen med to andre blev anholdt af politiet i Sverige.

Pressetalsmand Claus Buhr fra Københavns Vestegns Politi bekræfter, at der er tale om en af de anholdte fra Sverige.

De tre blev anholdt nær Stockholm, efter at Københavns Vestegns Politi havde identificeret tre mistænkte og underrettet politiet i Sverige.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med svensk politi, hvilket blandt andet anholdelserne er et udtryk for, lød det fra politiinspektør Flemming Madsen efter anholdelserne.

De tre er mistænkt for at have del i en skudepisode, som fandt sted i Sennepshaven i Herlev. Her mistede to mænd livet i en byge af skud.

Ofrene var svenske, og svenske aviser fortalte i dagene efter, at der var en forbindelse til banden Shottaz i Stockholm-forstaden Rinkeby.

29. juni blev en 21-årig mand varetægtsfængslet i sagen. Han blev anholdt aftenen forinden under en politiaktion i Bispehaven i Aarhus.

Ved retsmødet fik offentligheden intet at vide om sigtelsens indhold. Af hensyn til politiets videre efterforskning af sagen blev retsmødet nemlig holdt for såkaldt dobbeltlukkede døre.

Fire personer er fængslet, men politiinspektør Flemming Madsen har tidligere sagt, at der kan være flere gerningsmænd på fri fod.

/ritzau/

Facebook
Twitter