Død konstabel hjem til Danmark

Kisten med konstabel Jesper Nielsen, der blev dræbt af en vejbombe den 23. marts, kom torsdag til Flyvestation Karup. Her afholdt hæren en mindehøjtidelighed. Jesper Nielsen bisættes 3. april med militær honnør.

Kisten med konstabel Jesper Nielsen ankommer til Flyvestation Karup. (Foto: Ernst van Norde © Scanpix)

Kisten med den danske soldat, Jesper Nielsen, der blev dræbt af en vejbombe i Irak den 23. marts, kom med flyvevåbnets Herculesfly til Flyvestation Karup torsdag eftermiddag.

En æresvagt med seks af Jesper Nielsens kammerater fra Irak bar kisten ind i Hangar 26, hvor der blev gennemført en mindehøjtidelighed.

Højtideligheden blev forestået af feltpræst ved Den Kongelige Livgarde Kim Jacobsen og oberst Lasse Harkjær. Desuden var chefen for Hærens Operative Kommando, Poul Kiærskou, til stede sammen med den dræbtes familie, venner og bekendte.

En rædselsfuld dag

Under højtideligheden sagde Kiærskou, at alle må leve med tabet af en fremragende soldat og et dejligt menneske.

- Torsdag den 23. marts 2006 vil for altid være en dato, der vil være prentet ind i vores hukommelse. En rædselsfuld dag, hvor vi alle blev ramt af chok, fortvivlelse og magtesløshed. Men Jesper og Jespers indsats for friheden - hans vilje til at hjælpe et folk i nød - vil få en fremtrædende plads i Livgardens historie, sagde Poul Kiærskou.

Militær begravelse

Jesper Nielsen var konstabel fra Den Kongelige Livgarde. Den 23. marts blev han dræbt, da en vejsidebombe sprængte et dansk køretøj i luften. En anden soldat slap med overfladiske skrammer. Jesper Nielsen begraves den 3. april ved en militær begravelse i Gimsing Kirke.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk