Dødstrusler mod Bent Hansen

Bent Hansen, formand for regionsrådet i Region Midtjylland, er blevet truet på livet i en e-mail. Det sker to dage før, regionsrådet skal tage stilling til, hvor et kommende storsygehus skal ligge.

Bent Hansen er blevet truet på livet to dage før, han skal være med til at afgøre, hvor et nyt storsygehus skal ligge.

Formanden for regionsrådet i Region Midtjylland, socialdemokraten Bent Hansen, har modtaget dødstrusler. Han har i dag anmeldt truslerne til politiet.

Det sker to dage før regionsrådet skal tage den store beslutning, om et kommende storsygehus skal ligge i Herning eller i Holstebro.

Sygehusdebatten har været både hård og følelsesmæssig, men Bent Hansen har valgt at anmelde dødstruslen til politiet og vil ikke lade sig true.

Lader sig ikke true

- Den slags store politiske beslutninger skal ikke afgøres ved trusler, siger Bent Hansen til TV/MIDT-VEST.

Truslen er kommet i form af en e-mail, der er sendt fra det nordvestlige hjørne af regionen, hvor dele af befolkningen er i oprør, fordi de frygter, at de i fremtiden får langt til et sygehus.

Trussel mod liv og helbred

Bent Hansen beskriver e-mailen som en trussel mod hans liv og helbred. Han vil ikke referere e-mailen direkte, men konstaterer i en samtale med Radioavisen, at "der er en rimeligt ophidset stemning omkring Holstebro".

Politiet er gået ind i sagen, som betragtes som alvorlig. Politiet kender navn og adresse på afsenderen af e-mailen.

- Når man får en trussel om, at man vil blive jaget, ligegyldigt hvor man er, og at man ikke kan føle sig sikker nogen som helst steder, så føler jeg, at det er over stregen i forhold til, hvad man kan tillade sig i en almindelig politisk debat, siger Bent Hansen til Radioavisen.

Langt over stregen

- Derfor har jeg bedt politiet om at vurdere det her, fortsætter han.

- Jeg synes bare, at man er nødt til at markere i et demokrati, at der er grænser for, hvad man skal udsætte dem for, som man har valgt til at træffe nogle tunge beslutninger, forklarer han i Radioavisen.

- Jeg har selvfølgelig fået nogle jurister til at se på den først, og deres vurdering er også, at det her er langt over stregen. Så håber jeg, at politiet går ind og vurderer, hvad der skal ske efterfølgende, slutter Bent Hansen.

Facebook
Twitter