DOKUMENTATION: Her sætter virksomhed nye datoer på gammelt slik

Vi har hørt om svindel med hestekød, men nu rammes danske butikshylder af svindel med tonsvis af gammelt slik og chokolade.

En nordsjællandsk virksomhed har forsynet gammelt slik og chokolade med nye datomærker, så varerne har kunnet sælges i butikkerne som nye – til fare for forbrugernes sundhed.

Fem rumænere har lækket en afslørende video, der tilsyneladende viser, hvordan der helt systematisk snydes med datoerne på chokolade og slik.

- Der kom en ny lastbil med slik to til fire gange om måneden. Jeg har været med til at skifte datomærkerne på 300 – 400 paller med slik, siger Lucian, en af de rumænske arbejdere, der af hensyn til sin sikkerhed ikke ønsker sit efternavn frem. DR Nyheder kender hans fulde navn.

Videoen, der er er udleveret til Fagbladet 3F – og som DR er i besiddelse af – viser, hvordan plastikbøtter med slik angiveligt får fjernet datomærkatet og forsynes med et nyt.

Se hele indslaget fra TV Avisen i videoen øverst i artiklen. I indslaget er der klip fra den video, som de fem tidligere ansatte har filmet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk