Dom: Købte 58 rejser på nettet med stjålne kreditkort

Tre mænd er ved Retten i Aarhus blevet idømt fængselsstraffe for bedrageri med kreditkort.

Tre mænd fra Aarhus er blevet dømt for at købe ferierejser til blandt andet Egypten, Grækenland og Tyrkiet ved hjælp af stjålne kreditkort. (Foto: Judith Betak © Scanpix)

Tre mænd fra Aarhus har misbrugt udenlandske kreditkort til at købe rejser, gavekort og andre varer på internettet. Tiltalen lød på bedrageri for godt 1,5 millioner kroner fra maj til oktober i 2014.

Det er mændene på 23, 26 og 33 år mandag eftermiddag blevet dømt for i Retten i Aarhus, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Den 33-årige fik to års fængsel og udvisning i 12 år, den 26-årige blev ligeledes idømt to års fængsel, mens den 23-årige, der er bosiddende i Danmark, men ikke er dansk statsborger, fik halvandet års fængsel og betinget udvisning i to år.

- Sagen voksede i løbet af foråret 2015, og takket været godt politiarbejde af kollegerne i Aarhus Vest endte vi til sidst ud med et 22-siders langt anklageskrift med 75 forhold om databedrageri og et enkelt om overtrædelse af våbenloven, siger senioranklager i Østjyllands Politi Charles Conrad.

- En sammentælling viser, at de tiltalte har tjent over 320.000 kroner på deres ulovlige forretningsmetoder.

Rejseselskaberne endte med regningen

Mændene købte i alt 58 rejser hos danske rejseselskaber. Rejserne solgte de videre, men da kreditkortudstederne blev bekendt med, at kortene var blevet misbrugt, lavede de en såkaldt "charge back”. Det fik rejseselskaberne til at lukke for køb med udenlandske kreditkort i oktober 2014.

Men det stoppede ikke de tre svindlere, som i stedet begyndte at handle hos internetbutikker. Her købte de varer og gavekort for mere end 130.000 kroner, inden politiet i januar fandt frem til gerningsmændene og ransagede adskillige adresser.

/ritzau/