Dom står fast: Brixtofte to år i fængsel

Den tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte blev torsdag i Østre Landsret idømt to års fængsel for groft mandatsvig i ankesagen i den såkaldte sponsordel af Farum-sagen.

Peter Brixtofte blev idømt to års fængsel i Østre Landsret i den lille del af sagen om groft mandatsvig i Farum Kommune. Dommen er endelig og ubetinget, og det betyder at Brixtofte ikke undgår fængsel. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

Den tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte blev i dag i Østre Landsret idømt to års fængsel for groft mandatsvig i den såkaldte sponsordel af Farum-sagen.

Landsrettens dom mod Peter Brixtofte er en stadfæstelse af dommen fra juni 2006 i Hillerød Kriminalret.

Samtidig med dommen over Brixtofte stadfæstede landsretten også en dom på et års betinget fængsel til Skanska-direktør Niels Otto Andersen.

Overpris for håndboldhal

Peter Brixtofte er dømt for at have ladet Farum kommune betale en overpris på ni millioner kroner til entreprenørfirmaet Skanska, da kommunen skulle renovere Stavnsholthallen.

Overprisen til Skanska gik videre fra firmaet i form af et sponsorat til den lokale håndboldklub Ajax-Farum. Klubben var et datterselskab af Farum Boldklub, hvor Peter Brixtofte var formand og aktionær.

Da sagen var for byretten blev også kommunens tidligere ordførende direktør Leif Frimand Jensen og Skanska-direktør Peter S. Warming idømt betingede domme. De havde ikke anket til landsretten.

Dommen er endelig

Dommen i dag kan ikke ankes. Kun principielle domme kan ankes, og det er formentlig ikke muligt at få indbragt sagen for Højesteret. Dommen kan betyde, at Peter Brixtofte må forlade sin plads i Furesø Byråd.

Samtidig med dommen over Brixtofte stadfæstede landsretten også en dom på et års betinget fængsel til Skanska-direktør Niels Otto Andersen.

Da sagen var for byretten blev også kommunens tidligere ordførende direktør Leif Frimand Jensen og Skanska-direktør Peter S. Warming idømt betingede domme for deres andel. De havde ikke anket til landsretten.