Dommer fængsler mand for at lease flugtbil til bandedrab

Med dagens varetægtsfængsling er fem unge nu fængslet i sagen om drabet på 22-årig ved Mjølnerparken.

Det 22-årige bandemedlem, Ghassan Ali Hussein, blev skudt ved Mjølnerparken 9. november, og nu sidder fem varetægtsfængslet for drabet. (Foto: Kristian Djurhuus © Scanpix)

En dommer har varetægtsfængslet en 22-årig mand, der er sigtet for at have deltaget i det seneste bandedrab i København.

Manden skal foreløbigt sidde fængslet frem til 19. december. Politiet mener, at han tog til Sverige for at lease en bil, som gerningsmændene flygtede i efter drabet.

På den måde skal den 22-årige ifølge sigtelsen have gjort sig skyldig i både drab og drabsforsøg. Politiet mener nemlig, at manden udmærket vidste, hvorfor bilen skulle hentes til Danmark.

Dagens retsmøde blev holdt for lukkede døre, og det er derfor uvist, hvad den sigtede har forklaret. Dog fremgår det, at han nægter sig skyldig, samt at han kærede fængslingskendelsen til landsretten.

Det var om eftermiddagen 9. november, at to mænd på scooter sendte en byge af skud gennem forruden på en bil på en parkeringsplads ved Mjølnerparken.

Den 22-årige Ghassan Ali Hussein blev dræbt, mens hans 19-årige kammerat blev såret.

I forvejen er fire mænd fængslet i sagen. I tirsdag pågreb politiet de to mænd, som mistænkes for at have affyret de dræbende skud fra knallerten.

Politiet mener, at drabet på Ghassan Ali Hussein er sket som led i krigen mellem banden Loyal to Familia og forskellige grupper på Nørrebro og i Nordvest.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk