Dommer fængsler tre mænd for drab på Nedim Yasar

Alle tre mænd nægter sig skyldige i drab og medvirken til drab.

Den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar blev skudt på klos hold den 19. november, da han forlod sin bogreception. Han døde dagen efter. (Foto: Tobias Nicolai © Scanpix)

En dommer har besluttet at varetægtsfængsle tre mænd for drab og medvirken til drab på radiovært og tidligere bandeleder Nedim Yasar.

Det er netop afgjort ved et grundlovsforhør i Frederiksberg Byret.

De tre mænd er varetægtsfængslet i 14 dage frem til 21. december, fordi der er grund til at tro, at de på fri fod vil modarbejde efterforskningen.

De tre er sigtet for det samme - drab og medvirken til drab.

Sigtelsen blev tidligere i dag læst op under grundlovsforhøret.

Af den fremgår det, at de tre mænd på henholdsvis 22 år, 24 år og 25 år ifølge politiet ankom sammen i bilkrydset ved Vibevej og Glentevej i Københavns Nordvestkvarter cirka klokken 19.32 den 19. november.

En af mændene forlod kortvarigt bilen, gik over til Nedim Yasars bil og skød ham to gange i hovedet, hvorefter Nedim Yasar afgik ved døden, og gerningsmændene forlod stedet sammen i bilen, står der i sigtelsen.

De nægter sig alle skyldige og ønsker ikke at afgive forklaring i retten. To af de anholdte har synlige tatoveringer.

De tre mænd er også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse ved at have haft en pistol og ammunition med sig på en Circle K-tank i Brøndby Strand klokken cirka 18.10 samme dag som skyderiet.

Derudover lyder det i sigtelsen, at der kan være uidentificerede medgerningsmænd på fri fod.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

De tre mænd blev anholdt i går lidt over klokken 10 om formiddagen, har anklager Kristoffer Petersen i dag oplyst i retten. I går kom det kun frem, at der var to anholdte i sagen.

I går ransagede politiet også flere adresser i københavnsområdet og på Sjælland.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har i hvert fald to af de anholdte relation til rockergrupperingen Satudarah, og deres klubhus ved Ganløse er blandt de ransagede adresser.

31-årige Nedim Yasar var blandt andet kendt som offentlig debattør med holdninger om livet i bandemiljøet og måder at få unge til at vælge en anden vej i livet, fordi han selv havde oplevet bandemiljøet indefra som leder af banden "Los Guerreros."

Han blev skudt på klos hold i sin bil den 19. november om aftenen, men blev først erklæret død dagen efter.

Skyderiet skete på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter, hvor Nedim Yasar netop havde holdt reception for bogen "Rødder," der er skrevet af journalist og forfatter Marie Louise Toksvig.

Bogen handler om Nedim Yasars liv som bandemedlem og hans vej ud af bandemiljøet.

Om skyderiet har en sammenhæng med bogudgivelsen, Nedim Yasars fortid i bandemiljøet eller noget helt tredje har politiet ikke kunnet sige noget om.