Dommer i Kundby-sag: Jeg er ikke betænkelig ved isolationen

Den 15-årige sigtede pige fra Kundby skal blive i isolation til 9. februar.

Pigens forsvarsadvokat siger, at han godt kan mærke, at hans klient fysisk og psykisk har været isolationsfængslet. (Foto: © Nikolai Linares, Scanpix)

Meget usædvanligt bad dommeren i Kundby-sagen alle journalister om at indfinde sig i retten i dag, efter hun havde besluttet fortsat at isolationsfængsle den sigtede 15-årige.

- Jeg har fået beskrevet de forhold, som hun sidder fængslet under, og jeg føler mig tryg ved de forhold, meddelte hun pressekorpset.

Dommeren lagde i sin forklaring flere gange vægt på sagens alvorlige karakter.

Sagen er mørklagt med dobbeltlukkede døre og nærmest ingen detaljer om anholdelsen er sluppet ud. Det fremgår dog af politiets journalnumre i retsbogen, at pigen mindst er sigtet for besiddelse af ’andre særdeles farlige våben eller eksplosive stoffer, særligt skærpende omstændigheder’.

Pigen blev anholdt 13. januar blev anholdt og varetægtsfængslet.

- Jeg er ikke betænkelig ved at fortsætte fængslingen, fortalte dommeren til DR's retskorrespondent Trine Maria Ilsøe, der befinder sig ved Retten i Holbæk.

- Det her er en usædvanlig kendelse for dommeren, fordi det er sjældent, at man isolationsfængsler en 15-årig. Derfor følte hun sig nødsaget til at kalde os ind, siger Trine Maria Ilsøe.

- Fysisk og psykisk mærket

Den 15-årige pige, der var iført sort dunjakke, hættetrøje og grå joggingbukser, sad stille og meget betuttet i retten.

I dag fik hun for første gang siden sin fængsling lov til at se sin mor. Hun har nu også fået lov til at få besøg i fængslet fremover.

Pigens forsvarsadvokat siger ifølge Trine Maria Ilsøe, at han godt kan mærke på sin klient, at hun fysisk og psykisk har været isolationsfængslet.

Den 15-årige skal forblive i isolation til 9. februar.