Dommer i terrorsag vil høre beviser for lukkede døre

Offentligheden må endnu ikke få kendskab til detaljerne i en sag, hvor 16-årig pige sidder varetægtsfængslet.

Lige siden anholdelsen af den 16-årige pige og 24-årige mand har dørene været lukkede ved Retten i Holbæk. (Foto: Nikolai Linares © Nikolai Linares)

På femte måned bliver dørene holdt lukkede for offentligheden i den såkaldte Kundbysag, hvor en 16-årig pige er sigtet efter terrorparagraffen.

Det har dommer Anette Rahr Codam besluttet onsdag, hvor hun i Retten i Holbæk endnu engang skal tage stilling til, om der er tilstrækkeligt grundlag for at forlænge varetægtsfængslingen.

En 24-årig mand er også fængslet og sigtet for medvirken til pigens planer, som ifølge sigtelsen var at angribe den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle med hjemmelavede bomber.

Pigen blev anholdt i januar, hvorefter manden meldte sig selv. Begge nægter sig skyldige.

Lige siden har dørene været lukkede ved de retsmøder, hvor det vurderes, om der er grundlag for at holde de to bag lås og slå.

Anklager Kristian Kirk begyndte retsmødet onsdag med at sige, at "der ikke overraskende ligger en begæring om dørlukning".

- Pressen vil på et senere tidspunkt få lejlighed til at få indblik i sagen, hvis den munder ud i en hovedforhandling i retten, siger han.

Med det mener han, at anklagemyndigheden, når efterforskningen er slut, skal vurdere, om der er grundlag for at rejse tiltalte mod de to sigtede. Er der det, skal sagen behandles for åbne døre som en straffesag i byretten.

/ritzau/

Facebook
Twitter