Dommer varetægtsfængsler ni københavnske bandemedlemmer

Ved et grundlovsforhør i København er ni bandemedlemmer fængslet for at besidde en skarpladt pistol og maskinpistol.

Ni bandemedlemmer er i dag fængslet efter den seneste tids bandeskyderier i København. (Foto: MATHIAS ØGENDAL © Scanpix)

Ni unge mænd med relation til det københavnske bandemiljø er netop blevet varetægtsfængslet frem til 5. september. De er sigtet for at have besiddet skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

Det har en dommer i Københavns Byret netop afgjort under et grundlovsforhør for lukkede døre.

De ni mænd, der er i alderen 20 til 29 år, blev i går truffet af Københavns Politi inden for visitationszonen på Ydre Nørrebro. Nærmere bestemt på Rovsinggade, der grænser op til Københavns Nordvestkvarter.

Tre af mændene er udenlandske statsborgere.

Hos dem fandt politiet to skarpladte våben – en pistol og en maskinpistol.

- De bliver visiteret. Umiddelbart finder vi ikke noget på dem. Men lige i nærheden finder vi en pose i et buskads med en maskinpistol og tre magasiner med skarpe skud, og vi finder en pistol, radiokommunikation og skudsikre veste, siger vicepolitiinspektør Brian Belling ved Københavns Politi til Ritzau.

Forsvarer mener beviserne er svage

Forsvarsadvokat Poul Hauch Fenger repræsenterer en 25-årig mand i sagen. Han mener ikke, politiet har en stærk sag, og at de unge mænd blot har været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

- Jeg mener ikke, mistankegrundlaget er særlig stærkt mod hverken min klient eller nogle andre. Der er jo en krig, der verserer ude på Nørrebro lige nu. Det gør, at hvis man bare er nogenlunde tæt på, så vil du også blive anholdt og sigtet, siger han.

Anklager Tanja Søderlund vurderer, at de ni mænd er en del af den bandekonflikt, der lige nu ruller på Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter.

- Det er den del af den bandekonflikt, der lige nu verserer i København, og derfor er vi jo også glade for, de er blevet varetægtsfængslet, siger hun.

I lørdags blev også den formodede leder af Nørrebro-banden Loyal to Familia varetægtsfængslet under anklage om trusler mod en betjent.

Foruden anholdelserne på Nørrebro, blev en mand i en bil standset på Holmbladsgade på Amager i går. Her fandt politiet en kniv. Føreren af bilen blev tidligere i dag varetægtsfængslet i 13 dage.

Alle ni mænd nægter sig skyldige.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk