Dommere tillader brug af nye beviser i Kundby-sagen

Helt nye beviser skal i sidste øjeblik indgå i sagen mod den 17-årige terrortiltalte pige fra Kundby.

(Foto: Claus bech © Scanpix)

Dommerne i Kundby-sagen giver lov til, at anklageren i sagen kan fremlægge nye beviser, selvom retssagens bevisførelse allerede var afsluttet, og retten derfor kun manglede at tage stilling til, hvorvidt pigen var skyldig i forsøg på terrorisme eller ej.

Afgørelsen kommer, efter at der tidligere i dag var retsmøde, hvor spørgsmålet om at inddrage nye beviser blev diskuteret.

- Ved afgørelsen er der lagt vægt på, at sagen har en særdeles alvorlig karakter og behandles under medvirken af nævninger samt på, at materialet kan have betydning for den enkelte voterendes vurdering af skyldsspørgsmålet, lyder det i en pressemeddelelse fra Retten i Holbæk.

Det er anklager Kristian Kirk, som har bedt om at få lov at inddrage nye dokumenter, som politiet først fik tilsendt for to dage siden.

Forsvarer Mette Grith Stage protesterede mod det.

Under dagens retsmøde fortalte anklageren om de dokumenter, han ønskede medtaget i sagen.

Det handler blandt andet om to skriverier, der ifølge anklageren er breve, som den terrortiltalte har forfattet til en dansk syrienskriger, der er dømt for at have tilsluttet sig terrororganisationen Islamisk Stat. Brevene er fundet, mens sagen har kørt ved Retten i Holbæk, og de er aldrig blevet afsendt.

Derudover er der tale om to sedler. En seddel er blevet fundet i pigens celle og er dateret den 30. april i år. Den anden er fundet i pigens sko.

Pigen er underlagt brev- og besøgskontrol under sin varetægtsfængsling, og hun bliver visiteret før og efter besøg. Det var i forbindelse med et kontrolleret besøg den 2. maj, at sedlen i skoen blev fundet.

Samme dag beslaglagde Kriminalforsorgen de øvrige dokumenter i forbindelse med en ransagning af den terrortiltaltes celle i Vestre Fængsel.

Facebook
Twitter