Domstol afviser Camilla Broe

Det sidste spinkle håb for Camilla Broe om at få sin sag om udlevering til retsforfølgelse i USA prøvet ved Menneskerettighedsdomstolen er nu udtømt.

Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg har afvist at give opsættende virkning i sagen om udlevering af Camilla Broe til USA (Foto: DR © DR)

Den narko-sigtede Cammilla Broes sidste mulighed for at forhindre udlevering til USA er i dag forsvundet.

Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg har afvist at give såkaldt opsættende virkning på hendes klage, hvilket ellers kunne have forhindret udleveringen. Det fortæller hendes forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen.

- Det betyder, at Camilla nu vil blive sendt til USA. Der er ikke flere muligheder i systemet herhjemme. Så nu retter vi i stedet blikket mod USA og samarbejdet med den amerikanske advokat (der skal varetage hendes sag i USA, red.) for at få de bedst mulige forhold og vilkår for hende derovre, siger han til DR Nyheder.

Udlevering kan ske hurtigt

Dermed står det endegyldigt fast, at Camilla Broe bliver den første dansker, som udleveres til retsforfølgelse i et land uden for EU.

Michael Juul Eriksen vil nu sammen med den amerikanske advokat arbejde for, at få Camilla Broe løsladt mod kaution, så snart hun ankommer til USA. Det mener han, der kan være en mulighed for, som tingene ser ud nu.

Han fortæller samtidig, at udleveringen af Camilla Broe, der sidder i Vestre fængsel i København, kommer til at ske meget hurtigt - muligvis inden for en uge. Politiet har dog endnu ikke oplyst, hvornår det præcis sker, forklarer han.

Mistænkt for medvirken til pillesmugling

I USA er Camilla Broe mistænkt for at have smuglet 106.000 ecstasy-piller til Florida fra Holland i 1998 og efterfølgende at have medvirket i distribueringen af pillerne.

Hun skal ifølge de amerikanske myndigheder ligeledes have instrueret narkokurerer fra Holland.

Facebook
Twitter