DR Byen ikke længere kun for DR: Vil leje 8.400 kvadratmeter ud

Forventningen er en samlet lejeindtægt på omkring 14 millioner kroner årligt.

Flere lokaler vil stå tomme efter besparelser i DR. De bliver nu sat til leje. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Med besparelserne i DR er der kommet færre medarbejdere, og det har betydet, at der inden længe vil stå flere tusinde tomme kvadratmeter i DR Byen i Ørestaden.

En del af de kvadratmeter skal nu lejes ud. Det fremgår af en meddelelse fra DR.

I alt ønsker DR at leje cirka 8.400 kvadratmeter ud, og man håber, at den samlede lejeindtægt kommer til at ligge på omkring 14 millioner kroner årligt.

- Vi er blevet markant færre medarbejdere i DR, og dermed kan vi undvære noget af den plads, vi råder over i DR Byen. Ved at få en lejer ind, kan vi reducere DR's faste omkostninger, siger chefen for DR Ejendomme & Service, Poul Holt Pedersen, i meddelelsen.

De cirka cirka 8.400 kvadratmeter, som DR ønsker at leje ud, er samlet i denne opgang i DR Byen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Tilbage i sensommeren blev DR's spareplan præsenteret, og i efteråret kom det frem, at 382 stillinger vil blive nedlagt. Spareplanen er en konsekvens af det seneste medieforlig, hvor DR blev pålagt at spare 20 procent på budgettet over de næste fem år. Det svarer til 773 millioner kroner.

Poul Holt Pedersen forventer, at en ny lejer vil kunne flytte ind tidligst i midten af 2019.

DR har et sammet areal på omkring 133.000 kvadratmeter, og de første medarbejdere flyttede ind i bygningerne tilbage i 2006.

Facebook
Twitter