DR-chef: Jeg forstår godt interessen for transport af hest

Det er folks legitime ret at undre sig over transport af korrespondents hest til USA, siger Sandy French, der er indholdschef i DR Nyheder.

Sandy French er indholdschef i DR Nyheder (Foto: Lars E Andreasen © Type 1)

- Jeg forstår sagtens opmærksomheden, interessen og den undren, der har været. Men jeg er nødt til at sige, at der er tale om kontraktlige ansættelsesforhold mellem en arbejdsgiver og en medarbejder, og det tror jeg, at de fleste kan sætte sig ind i, at det kan man ikke udtale sig om offentligt.

Sådan lyder det fra Sandy French, der er indholdschef i DR Nyheder, efter DR har fået hård kritik for at have betalt for at transportere en korrespondents hustrus hest fra Danmark til USA.

Flere politikere har givet udtryk for, at det ikke er i orden at bruge licenskroner på den slags. Kulturminister Mette Bock (LA) kalder det en "en bizar sag" og kræver en redegørelse fra DR.

Kan du forstå, at nogle politikere finder det tankevækkkende, at DR bruger næsten 70.000 kroner på at transportere et dyr?

- Det er deres legitime ret, og det må DR efterfølgende forholde sig til. Men det vil ikke være rigtigt af mig at kommentere på en bestemt aftale. Jeg er nødt til at fastholde princippet om, at vi ikke udtaler os om de kontrakter, der er lavet mellem os som virksomhed og vores medarbejdere.

Er det nogle penge, vi får igen?

- Jeg er nødt til at sige, at der er tale om en forhandling og et ansættelsesforhold mellem en virksomhed og en medarbejder, og det kan og vil jeg ikke udtale mig om. Det er ikke rimeligt, at en chef udtaler sig om detaljer eller retningslinjer, der er lavet i en kontrakt, siger hun.