DR-Chef: Udsendelse med iscenesatte billeder bliver ikke bragt

Chef for DR Nyheder, Ulrik Haagerup, beklager, at iscenesatte billeder fra Retten i Hjørring blev vist i TV-Avisen.

Forkasteligt, pinligt og journalistisk uanstændigt. Chef for DR Nyheder, Ulrik Haagerup, beklager dybt, at iscenesatte billeder fra retssagen mod EBH Bank foran Retten i Hjørring blev vist i TV Avisen torsdag aften.

- Jeg tror aldrig, jeg har oplevet noget så pinligt og forkasteligt som denne sag, hvor et privat produktionsselskab, der godt nok arbejder for DR, iscenesætter en demonstration foran en offentlig retsbygning. Det er i strid med både DR's programetik og almindelig journalistisk anstændighed, siger Ulrik Haagerup.

Hvilke konsekvenser får det nu?

- Jeg har her til aften(fredag, red.) haft lejlighed til at snakke med DR's generaldirektør, og vi er i DR's direktion blevet enige om, at den udsendelse, som optagelserne fra det private produktionsselskab skulle bruges i, ikke vil blive bragt, siger han.

Men hvordan kan det overhovedet ske?

- Det burde ikke kunne ske. Vores reporterhold fra TV-Avisen troede, at det de skildrede foran retsbygningen i Hjørring var virkelighed, og at demonstranterne var rigtige vrede borgere, som selv havde tagte initiativ til en demonstration. Det viste sig at være fiktion, og det er ikke TV-Avisens opgave at skildre mediestunts. Vores opgave er at skildre virkeligheden.

- Sådan som det er sket i den her sag, må jeg sige på hele DR's vegne, at vi beklager dybt, slutter Ulrik Haagerup.