DR DAGBOG Den danske ambassadør cykler med cykeldrengene

I dette nye afsnit med cykeldrengene er de nået til Marokko.

De fire barndomsvenner er sammen i tykt og tyndt på den 8.000 kilometers rejse til Gambia, og da Sune Rahbek Thuesen fylder 25 år, skal det selvfølgelig fejres.

Drengene overrasker ham derfor med sang og vafler tidlig om morgenen, og som man kan se i videoen, blev Sune faktisk ret rørt over drengenes initiativ.

Klik på de sidste røde punkt på kortet, og se det nyeste afsnit i drengenes tur til Gambia.

I en god sags tjeneste - tilsat en hel del drengerøv

De cykler i regn og blæst, kæmper med ømme ben i Pyrenæerne og møder store udfordringer i Saharas ørken. De styrter, får stjålet deres cykler, bliver fulde, er bedste venner - men bliver også nogle gange uvenner.

Fire vestjyske barndomskammerater har begivet sig ud på en utraditionel og farlig rejse for at sætte fokus på uddannelse til unge i Afrika. I samarbejde med NGO'en Børn Uden Grænser cykler drengene for at samle penge ind til børn i Sifoe i Gambia, som også er slutdestinationen på deres rute.

Her skal de møde de børn, som de cykler 8.000 kilometer for, og DR Dagbog følger dem løbende på hele deres rejse fra Danmark til Gambia. Drengene dokumenterer nemlig alt på deres vej med kameraer og mobiltelefoner, og det bliver til en DR Dagbog uden filter.

Få en forsmag på nogle af drengenes oplevelser her:

Mens flygtningene i øjeblikket strømmer mod Europa, cykler de fire kammerater nu den modsatte vej. De gør det for at samle penge ind, som skal hjælpe med uddannelse i et område, hvor mange traditionelt vælger at flygte fra - men selvfølgelig også for at få en oplevelse for livet.

- Det at få en masse fede oplevelser sammen med ens nærmeste kammerater samtidig med, at du gør en forskel der, hvor der er et behov, det glæder jeg mig umådeligt til, siger 25-årige Anders Stokhol Nybo, der er selvudnævnt inspirator i vennegruppen.

Drengene regner med at være fremme i Gambia til jul, og DR DAGBOG følger med på enhver bakketop og -dal.

DR Nyheder var med, da de fire drenge tilbage i august forlod de trygge omgivelser i København, for i første omgang at vende jernhestene mod deres hjemby, Ringkøbing for at sige farvel til deres familier.

I grafikken ovenfor kan du via videoer og små fortællinger følge de fire drenges rejse. Klik på kortet og få fortællingen fra netop den strækning på ruten. Turen opdateres løbende.