DR finder Tvind-stifter Mogens Amdi Petersen i mexicansk ørken

- Han så egentlig ret frisk ud, fortæller tv-vært Anders Stegger om opsporingen af Tvind-stifter Mogens Amdi Petersen.

DR3 har fundet Tvind-stifter Mogens Amdi Petersen i Baja i Mexico, hvor han opholder sig på et uddannelsescenter. Mogens Amdi Petersen har været efterlyst over hele verden via Interpol siden 2013 i forbindelse med en ankesag i Danmark. (Foto: DR3 © (c) DR)

I ti år har stifteren af Tvind, Mogens Amdi Petersen, undgået offentlighedens søgelys for at undgå en ankesag om skattesvig og underslæb i Danmark.

Nu har DR3 fundet ham i Mexico og filmet ham på Tvinds internationale hovedkvarter på halvøen Baja California ved Stillehavskysten.

Den 77-årige Tvind-stifter er sammen med fire andre centrale personer i Tvind tiltalt for at have snydt den danske stat for 47 millioner skattekroner og for at have begået underslæb for 57 millioner kroner.

Han er ikke set offentligt i de ti år, der er gået, siden anklagemyndigheden ankede Ringkøbing Byrets afgørelse i sagen. 23. juli i år lykkedes det så DR at filme ham på Tvinds hovedkvarter som led i programserien 'Find Amdi', der bliver vist på DR3 i aften klokken 21.

DR har filmet Mogens Amdi Petersen i Tvind-organisationens store center TG Pacifico i Mexico.

Efter et døgns tid fik holdet det billede, de havde håbet på, fortæller vært på programmet Anders Stegger.

- Vi havde gået igennem den mexicanske ørken en del timer dagen før, så vi var tvunget til at sove derude. Vi stod op klokken fire om morgenen og ventede et stykke derfra, mens instruktøren og fotograferne var helt oppe ved hegnet.

- Normalt stod de bare og kiggede og tog et par billede af området engang imellem. Men lige pludselig gik der et sæt i dem, så sagde det ‘klik-klik-klik-klik-klik’. Der kunne vi se, at så var det altså nu.

- Vi var selvfølgelig fuldstændig helt i ekstase, fortæller Anders Stegger, som sammen med resten af holdet tog turen fra først Mexico til Belize og Zimbabwe for til sidst igen at ende i den mexicanske ørken.

Den 77-årige Tvind-stifter så ifølge tv-værten ud til at trives fint i den mexicanske ørken.

- Han så egentlig ret frisk ud, og lige der så det ud til, at han måske bare var ude at gå en morgentur.

Medtiltalt fik fængselsdom

Tvind-stifteren har været efterlyst over hele verden via Interpol siden 2013 i forbindelse med ankesagen, men han forsvandt allerede fra offentligheden tilbage i slutningen af 1970'erne efter negativ omtale af nogle af Tvinds projekter.

I marts måned i år skrev Morgenavisen Jyllands-Posten, at Mogens Amdi Petersen i lange perioder i løbet af de seneste ti år har opholdt sig i det internationale hovedkvarter i Mexico, og at han har søgt om humanitær opholdstilladelse i Mexico i et forsøg på at undgå udlevering til Danmark.

Her venter ankesagen ved Landsretten, hvor en anden tiltalt i sagen, den mangeårige Tvind-talsmand Poul Jørgensen, tilbage i 2009 blev idømt to et halvt års fængsel.

Justitsministeriet bekræftede tidligere på året over for DR Nyheder, at de danske myndigheder tilbage i marts 2014 anmodede Mexico om at få Mogens Amdi Petersen og de fire andre tiltalte udleveret i forbindelse med ankesagen i Danmark.

Facebook
Twitter