DR forsvarer dokumentaren "Forældrekrig"

Dermed skydes den kritik ned, som De Radikales Lone Dybkjær har rettet mod DRs etiske retningslinjer. Hun mener, dokumentaren er etisk uanstændig.

DR mener, det har det etiske regelsæt i orden, efter at det onsdag viste dokumentaren "Forældrekrig". (Foto: Jonas Klinkvort Laursen)

DR mener ikke, det handlede etisk uforsvarligt ved at vise dokumentaren "Forældrekrig" onsdag aften. De medvirkende forældre og børn har godkendt alle scener, siger DR.

Dokumentaren viser den ulykkelige niårige Mette, der som følge af forældreansvarsloven, skal vælge at bo hos enten sin mor eller far.

- Gennem hele forløbet har vi haft en tæt dialog med forældrene og børnene. Den dokumentar, vi viste i går, er blevet godkendt fra ende til anden af de medvirkende forældre og børn. Vi mener derfor, vi har etikken helt i orden, siger dokumentarchef i DR, Steen Jensen.

Dermed afviser han den kritik ned, som retsordfører for De Radikale, Lone Dybkjær, i dag har rettet mod DRs etiske retningslinjer. Hun mener, dokumentaren er etisk uanstændig, fordi den udstiller én enkelt piges svære valg mellem sine forældre.

Facebook
Twitter