DR-journalist truet og jagtet ud af Vollsmose

DR-journalist Heidi Callesen blev tirsdag jagtet ud af Vollsmose i Odense med trusler om bøllebank

DR-journalist Heidi Callesen skulle tirsdag lave et interview i Vollsmose i Odense, men måtte sammen med sin fotograf-kollega tage benene på nakken, da de blev truet med bøllebank af flere beboere.

- Vi oplevede at nogle unge mænd trak en kniv op af lommen og pegede den mod os, og da de en ung mand kom løbende ud med en kølle, så tænkte vi, at vi hellere måtte komme væk, fortæller Heidi Callesen til dr.dk.

Trak hætterne op og truede

Hun var sammen med en fotograf taget til Vollsmose for at interviewe en arrangør af Eid-festen. Da de ankom havde hun og fotografen fundet politiet stående foran en opgang, hvor der stod omkring 50 mænd.

- De virkede meget oprørte, og fotografen begyndte at filme på afstand, men da han gik tættere på, fik vi at vide af mændene, at vi skulle gå væk med det samme, forklarer Heidi Callesen.

Politiet gjorde dem sikre

Men mens politiet var til stede i Vollsmose, følte hun stadig, at hun sammen med fotografen kunne forsvare at blive derude, men da politiet tog af sted, ændrede situationen sig.

- Så begyndte de yngre mænd at trække hætterne op over hovedet og sagde til os, at de vile smadre os, hvis vi filmede dem. Det var her, at en ung mand kommer ud mod os med en kølle, så besluttede vi os altså for at køre væk, siger journalisten.

Meget ubehageligt

Inden hun sammen med DR-fotografen tog til Vollsmose, havde hun talt sikkerheden igennem med politiet.

- De havde sagt, at vi var i sikkerhed, men jeg tæntke, at da poltiet kørte, måtte vi også køre, sagde hun og understregede, at hun følte sig meget utryg til sidst.

- Det var selvfølgelig ubehageligt. I starten følte vi, at vi havde situationen under kontrol, men til sidst besluttede os vi jo også for at køre væk, fordi vi ikke længere følte os trygge, forklarer Heidi Callesen.

- Trusler er uantagelige

DR Nyheders nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, er bekymret over de seneste trusler mod journalister på arbejde.

- Ud fra enhver demokratisk og moralsk betragtning er det fuldstændig uantageligt, at der er områder i det danske samfund, som den fri presse ikke kan arbejde i på vegne af offentligheden, siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Episoden i Vollsmose mod Heidi Callesen er ikke det eneste tilfælde, hvor journalister er blevet truet. I juni blev en journalist fra TV 2 overfaldet på Christiania.

- Det er afgørende for offentligheden og for oplysningen af danskerne, at journalister har mulighed for frit at bevæge sig, iagttage og stille spørgsmål på offentlig vej i Danmark. Det gælder både i Christiania som det gør i Vollsmose, siger Ulrik Haagerup.