DR-korrespondent om IS-halshugning: Jeg blev meget berørt

DR's Mellemøstkorrespondent kendte den amerikanske fotograf, der tirsdag dukkede op i en brutal henrettelsesvideo udsendt af Islamisk Stat.

- Jeg blev meget berørt.

Sådan lyder det fra DR's mellemøstkorrespondent Michael S. Lund, dagen efter at en grusom video dukkede op på internettet, hvor den amerikanske journalist James Foley bliver halshugget af Islamisk Stat.

- Jeg har tidligere mødt James Foley på grænsen til Syrien, og det berørte mig meget personligt at se en mand, som jeg kender, blive henrettet på den her brutale måde, siger Michael S. Lund.

- Et af de farligste områder, jeg har arbejdet i

Som mellemøstkorrespondent har han besøgt krigs- og konfliktområder flere steder i verden.

Han er ikke i tvivl om, at Syrien - hvorfra James Foley blev kidnappet i 2012 - lige nu er et af de mest usikre områder at være som journalist.

- Syrien er et af de farligste områder, jeg har arbejdet i, siger han.

Vil fortsat rejse ud

Henrettelsen af James Foley får dog ikke Michael S. Lund til at opgive at rejse ud.

- Jeg dækker Mellemøsten, og det er ikke sådan, at jeg synes, at det er specielt sjovt at stå i krigsområder, hvor det er farligt, men hvis du dækker Mellemøsten, kan du ikke lade være med at tage de steder hen, hvor der er krig.

- Jeg mener ikke, man kan sidde på et kontor i København og forstå, hvad der foregår i et land som Syrien, siger han.

Tidligere onsdag talte Barack Obama til det amerikanske folk. Her fordømte han videoen, og lagde samtidig ikke skjul på, at amerikanerne vil fortsætte deres angreb på Islamisk Stat.

Se hele indslaget fra 'Aftenshowet' øverst i artiklen, hvor også DR Nyheders fotograf Betina Johnbeck medvirker.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter