DR Nyheder henter nyhedsdirektør i egne rækker

Ny nyhedsdirektør i DR Nyheder bliver nuværende indholdschef Sandy French.

Sandy French bliver DR's nye nyhedsdirektør. (Foto: Lars E. Andreasen)

Ulrik Haagerups afløser som nyhedsdirektør i DR Nyheder er nu fundet.

Det bliver 42-årige Sandy French, som hidtil har fungeret i stillingen som indholdschef i DR Nyheder.

Det oplyser generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Sandy French overtager stillingen 1. august.

- Jeg vil bruge min sommerferie på at sætte mig ind i ethvert hjørne, som foregår i direktionen og de hjørner af organisationen, jeg endnu ikke kender, siger Sandy French.

- Jeg er utrolig stolt over at have fået muligheden for at lede DR Nyheder, siger hun og oplyser, at hun endnu ikke vil melde nogle eventuelle organisatoriske ændringer ud.

Fortid på Information og Ekstra Bladet

Sandy French er 42 år og har været i DR de seneste godt seks år. Hun har indtaget forskellige poster senest som indholdschef. Her har hun været overordnet ansvarlig for en række redaktioner og korrespondenter samt været en del af DR Nyheders øverste ledelse.

Michael Christiansen, der er bestyrelsesformand i DR, siger om valget af Sandy French.

- Vi har valgt Sandy French, fordi hun netop har bevist i praksis, at hun kan skabe langsigtede resultater og transformation på det journalistiske område. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder, siger han.

Inden Sandy French kom til DR i 2010, arbejdede hun som kommunikationschef og særlig rådgiver i Økonomi- og Erhvervsministeriet. Hun har også en fortid på Dagbladet Information og Ekstra Bladet.

Haagerup skal være institutdirektør

Meddelelsen om, hvem der skulle være ny nyhedsdirektør, har været ventet i lidt mere end tre måneder. I begyndelsen af marts meldte Ulrik Haagerup nemlig ud, at han forlader DR til fordel for et job i det nyetablerede, uafhængige Constructive Institute fysisk placeret ved Aarhus Universitet, hvor han tiltræder som direktør 1. september.

Her skal han, som navnet antyder, arbejde med konstruktive nyheder. Det er en vision, han har været meget optaget af gennem sine år i DR Nyheder.

- Målet er at bidrage til at genskabe og øge tilliden til nyhedsjournalistikken i en tid præget af falske nyheder, unuanceret debat og eroderende forretningsmodeller for ordentlig journalistik. Derfor glæder jeg mig til at arbejde for at placere Danmark og Aarhus i centrum for en global konstruktiv forandring i medieverdenen, sagde Ulrik Haagerup i marts i forbindelse med, at nyheden om hans afgang i DR blev meldt.

Ulrik Haagerup har været nyhedsdirektør i DR Nyheder siden 2007, hvor han kom fra et job som chefredaktør i Nordjyske Medier.

FacebookTwitter