DR politianmeldt for tv-program

'Dræb de kristne'. Budskabet er malet med blodrøde bogstaver på væggen i heavy metal-bands øvelokale og har udløst en mindre krig mellem DR og kristne tv-seere. Og nu har Susanne Westh Larsen meldt DR til politiet for dokumentar-serien bandet 'Stormslag'.

'Dræb de kristne'. Budskabet er malet med blodrøde bogstaver på væggen i heavy metal-bands øvelokale og har udløst en mindre krig mellem DR og kristne tv-seere. Og nu har Susanne Westh Larsen meldt DR til politiet for dokumentar-serien bandet 'Stormslag', skriver Politiken onsdag.

Susanne Westh Larsen anmelder tv-stationen og bandet 'for at udsende dødstrusler og blasfemi mod kristne' og får støtte fra seerorganisationen KLF, Kirke & Medier, der med sine knap 40.000 medlemmer er blandt landets største.

Det er Holbæk Politi, der har optaget anmeldelsen, som i morgen lander hos DR's nabo, Gladsaxe Politi. Derfor har DR's lytter- og seerredaktør Jacob Mollerup har endnu ikke set anmeldelsen, men han oplyser, at et halvt hundrede mennesker har klaget over 'Stormslag'.

'Dræb de kristne' er unægtelige et udsagn, der kan virke meget provokerende. Men en del af seer-henvendelserne bærer præg af, at det ikke er alle de, der klager, der har set udsendelserne. Udsagnet optræder ikke som en reel opfordring og 'Stormslag' er et relativt fredsommeligt band, siger Jacob Mollerup til Politiken.