DR-spareplan rammer sport og underholdning

DRs bestyrelse skal tirsdag formiddag tage stilling til direktionens spareplan på knap 300 millioner kroner om året. En plan, der ser ud til at gå hårdt ud over sport, underholdning og administration.

Byggeriet i DR Byen har kostet dyrt. Nu rammer store besparelser tilsyneladende sport, underholdning og administration. (Foto: Karen Nielsen)

I går mistede 20 chefer i DR deres job, og i dag ventes en spareplan, som i årets løb vil betyde en fyreseddel for 300 medarbejdere.

DRs bestyrelse skal i formiddag tage stilling til direktionens spareplan på knap 300 millioner kroner om året. En plan, der ser ud til at gå hårdt ud over sport, underholdning og administration.

En 15 sider lang handlingsplan ligger klar i DRs direktion. Den rummer detaljerne for den omfattende spareplan, som bestyrelsen ventes at godkende i dag.

300 skal fyres

Der skal findes 287 millioner kroner om året. En direkte konsekvens af budgetoverskridelserne i forbindelse med byggeriet af DR Byen i Ørestad, og det betyder, at DR i løbet af året skal fyre omkring 300 medarbejdere.

Berlingske Tidende har tilsyneladende fået nys om, hvor der skal spares, og det ser ud til at gå hårdest ud over Sporten, der i går mistede en stribe chefer, samt DR Underholdning.

Nyheder og drama går fri

Hvilke underholdningsprogrammer, det går ud over, vides endnu ikke. Men ifølge Berlingske Tidende skal de 187 millioner kroner findes på programsiden. Resten må administrationen bøde med - cirka 100 millioner kroner.

Nogle områder vil slet ikke blive berørt, skriver avisen. Det drejer sig om DR Nyheder, DR Drama, Børn & ungdom, dansk musik, historie og kulturarv.

Men det præcise indhold af spareplanen vil såvel DRs medarbejdere som offentligheden først få kendskab til i eftermiddag.

ExternalContent

FacebookTwitter