DR-top uenig om selvmord i tv

Formand for DRs programetikudvalg, Mette Bock, har forladt sin post, efter at DR1 i aftes viste dokumentaren "Hjælp - jeg vil dø."

Formand for DRs programetikudvalg forlader sin post efter uenighed om dokumentar. (Foto: Ulla Voigt)

Dokumentaren "Suicide Tourist" - oversat til "Hjælp - jeg vil dø" - viser nærbilleder af en dødssyg mand, der vælger at dø på en selvmordsklinik i Schweiz.

Seerne ser ham indtage den dødelige overdosis medicin, og det er at gå over grænsen, mener programdirektør, Mette Bock, der på den baggrund har valgt at forlade sin formandspost i DRs programetikudvalg.

Et meget privat øjeblik

I en mail til udvalgets medlemmer skriver hun, at dokumentaren burde have været diskuteret, inden den blev sendt.

- Jeg meddelte den øvrige direktion, at jeg stærkt ville fraråde visningen af den centrale dødsscene, da dødsøjeblikket er et meget privat øjeblik, og at DR i sin hidtidige praksis ikke har vist sådanne scener, skriver hun og tilføjer:

- I disse år er det en dominerende opfattelse, at journalistisk mod består i viljen at trykke alt, vise alt og sende alt. Jeg deler ikke denne holdning. Jeg mener tværtimod, at det største journalistiske mod består i prioritere og at foretage begrundede fravalg. På den måde markerer man også de grundholdninger, som ens mediehus står for. Som public service virksomhed mener jeg desuden, at DR bør sætte andre og højere standarder end de kommercielle stationer. Uden grænser bliver alt lige gyldigt - og dermed ligegyldigt.

Mette Bock vil ikke uddybe sine kommentarer yderligere.

Mener du, DR burde have undladt at vise dokumentaren "Suicide Tourist"?

Facebook
Twitter