DR-trio scorer sin tredje Emmy

Forfatterparret Mai Brostrøm og Peter Thorsboe og producenten Sven Clausen fra DR Fiktion gjorde det nærmest umulige, da de eftertragtede Emmy-priser blev uddelt i New York tidligt tirsdag morgen dansk tid.

DR har fået en Emmy for 'Livvagterne'. For Peter Thorsboe og Mai Brostrøm og Sven Clausen er det nu tredje gang, de får den eftertragtede statuette. (Foto: © Anthon Unger)

Danmarks Radio har fået endnu en international Emmy-pris til samlingen.

Det skete, da "Livvagterne" strøg til tops i kategorien bedste dramaserie ved prisuddelingen i New York.

Serien følger tre PET-livvagters arbejde i demokratiets tjeneste og sikrede den femte Emmy-pris til DR - til glæde for mediedirektør Lars Grarup.

- Vi har det rigtig dejligt, og vi er meget glade alle sammen. Det er en stor aften for Public Service og DR drama, siger han til DR Nyheder.

Går nye veje

Det er samtidig den tredje Emmy til succesforfatterne Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, som også vandt "tv-verdenens Oscar" med "Rejseholdet" i 2002 og "Ørnen" i 2005.

- Det der har været vigtigt for os, når vi har lavet dramatik, er at forsøge at lave noget nyt. Ikke kun en klassisk dramaserie, men tilføje genren noget nyt, og det ser ud til, at det er lykkedes, siger Lars Grarup.

Andet end action-serier

Derudover har DR vundet Emmy'er for "Nikolaj og Julie" i 2003 og for "Unge Andersen" i 2005, som Nordisk Film producerede for DR.

"Livvagterne vandt i skarp konkurrence med den britiske tv-serie "Spooks", skriver ekstrabladet.dk.

Danmarks Radio er i New York også nomineret i kategorien bedste ungdomsdrama med Karina Dam og Poul Bergs serie for større børn, "Mille".