DR uddeler årets Spild-pris: Går den til mislykket turistprojekt i Randers?

Du kan være med til at kåre årets største offentlige spilde af penge.

Randers Kommunen har spildt omkring fire millioner kroner på et projekt, der skulle lokke flere turister fra byens store turistattraktion Randers Regnskov og ind til byens centrum.

Tanken bag projektet var at ”forlænge” regnskoven ved at plante træer og male dyr på asfalten hele vejen fra Randers Regnskov og ind til centrum, der ligger små 300 meter væk.

Den direkte rute går over et jernbanespor og en omfartsvej og op gennem Hospitalsgade. For at turister kunne gå direkte op i midtbyen skulle der laves en ny sporovergang 10 meter fra en eksisterende overgang.

Men det var altså sværere, end de fleste havde forventet.

Faktisk blev projektet aldrig færdig, og det skyldes blandt andet, at det tog næsten 18 måneder at få tilladelse fra Banedanmark til at lave sporovergangen.

Desuden endte diverse sagsbehandlinger med at koste så mange penge, at der ikke vær råd til at lave sidste etape af projektet færdig.

- Jeg kalder det regelrytteri, for der må være gået noget galt i kontorerne i København, siden det kan tage så lang tid, siger det konservative byrådsmedlem Daniel Madié i programmet ’Spild af dine penge’, der sendes i aften kl. 20.45 på DR1.

Få en visuel opsummering af projektet i videoen i toppen af artiklen.

Hvem skal have årets Spild-pris?

Projektet fra Randers er en af ni kandidater til årets Spild-pris, som vært Mette Frisk uddeler i programserien ’Spild af dine penge’.

Kandidaterne er alle nomineret af DR’s seere, lyttere og Facebook-brugere.

Efter seriens tredje program, der sendes 2. maj kl. 20.45 på DR1, kan seerne stemme på deres favorit til Spild-prisen på dr.dk.

I det sidste program kåres vinderen, og vi følger op på flere af historierne fra den første sæson af ’Spild af dine penge’ for at finde ud af, om der stadig spildes penge.

Se første afsnit af programserien 'Spild af dine penge' i aften kl. 20.45 på DR1.