DR venter på redegørelse om muligt regelbrud på 'Café Hack'

Programmet 'Café Hack' på P4 anklages for at have brudt DR’s regler om skjult sponsorering.

Søren Dahl, vært Cafe Hack, er medejer i det produktionsselskab, som laver programmet. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

P4-programmet 'Café Hack' er under anklage for gennem flere år at have tjent penge på at sende radio fra forskellige destinationer rundt omkring i Danmark.

Det skulle angiveligt være sket, når programmet har været på sommerturné på caféer rundt om i landet, hvor produktionsselskabet bag 'Café Hack' har opkrævet penge for at sende fra de forskellige lokationer.

Det skriver Radio24syv.

DR har derfor bedt det eksterne produktionsselskab SK Productions, som producerer programmet, om en redegørelse.

Det er nemlig i strid med DR's regler for skjult sponsorering at opkræve penge for at sende radio.

Ser med stor alvor på sagen

SK Productions har værten Søren Dahl som medejer af selskabet. I kontrakten mellem DR og SK Productions har produktionsselskabet forpligtet sig til at overholde DR's retningslinjer.

P4's ledelse ønsker over for DR Nyheder ikke at kommentere sagen, før redegørelsen fra SK Productions lander. Den skal ligge på radioledelsens bord senest i morgen.

For nogle dage siden udtalte Radiochefen i DR, Gustav Lützhøft, i en pressemeddelelse, at DR ser med stor alvor på sagen.

- Det er kommet frem, at SK Productions har opkrævet penge fra blandt andre Sallingsund Færgekro for at optage programmet 'Café Hack'. Det er fuldstændigt uacceptabelt og imod alle aftaler. Jeg vil gerne understrege, at vi ikke kan leve med nogen som helst tvivl om DRs troværdighed, udtalte han.

Programmet sendes normalt hver søndag fra caféen Café Hack i Aarhus, men hver sommer sendes det fra steder i hele Danmark.

Radio24syv har kontaktet samtlige 36 destinationer, som 'Café Hack' har sendt fra i årene 2013 til 2016, skriver Ritzau.

15 af de 36 destinationer har oplyst til Radio24syv, hvad de har betalt for at få programmet til at optage et radioprogram hos dem.

/ DR Nyheder /