Drabsanklaget sygeplejerske: Scorer højt på utroværdighedsskala

Personundersøgelsen af den drabssigtede sygeplejerske viser, at hun er normalt begavet og ikke sindssyg.

I en personundersøgelse bliver den tiltalte 31-årige sygeplejerske betegnet om overfladisk, egocentrisk med vedvarende søgen efter spænding. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Hun er normalt begavet, og hun er ikke sindssyg. Men hun virker overfladisk og forholdsvist uberørt af den aktuelle, alvorlige situation.

Sådan står der blandt andet i konklusionen på den personundersøgelse, som en 31-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster har været i gennem.

Sygeplejersken er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på ældre patienter på det lokale sygehus. Og anklagemyndigheden mener, at motivet til de formodede gerninger hænger nøje sammen med en forstyrrelse i kvindens personlighed.

- Anklagemyndighedens opfattelse er, at der er et motiv, og at det skal findes i den tiltaltes personlighedsstruktur, sagde anklager Michael Boolsen ved retsmødet i Retten i Nykøbing Falster.

Den 31-årige kvinde lider af en såkaldt histrionisk personlighedsforstyrrelse, lyder det i mentalerklæringen. Forstyrrelsen er blandt andet kendetegnet ved "overfladiskhed", "egocentricitet" og "vedvarende søgen efter spænding i tilværelsen".

En manipulerende adfærd er også et typisk træk, og i personundersøgelsen bliver det desuden konstateret, at sygeplejersken "scorer usædvanligt højt på utroværdighedsskalaen".

Den 31-årige sygeplejerske nægter sig skyldig i alle anklager mod hende.

/ritzau/

Facebook
Twitter