Drabschef anmeldt for racisme

Den radikale næstformand, Zenia Stampe, har anmeldt drabschef Ove Dahl for racisme. Anmeldelsen er sket på grund af Ove Dahls udtalelser om østeuropæere.

Drabschef i Københavns Politi, Ove Dahl. (© DR)

Drabschef i Københavns Politi, Ove Dahl, er blevet anmeldt for at overtræde racismeparagraffen, efter at han i Politiken er kommet med nogle meget markante udtalelser om østeuropæere. Det skriver politken.dk.

Det er næstformand i Det Radikale Venstre, Zenia Stampe, der mener, at Ove Dahl med sine udtalelser er gået så langt over stregen, at han har forbrudt sig mod loven.

Skaber kriminalitet

- Ove Dahl er med til at legitimere racistisk motiverede overfald, såkaldte hatecrimes. På den måde risikerer han jo at skabe kriminalitet frem for at forebygge kriminalitet. Politiet er til for at forebygge kriminalitet og skabe tryghed. Men med sådanne udtalelser skaber han utryghed - både hos herboende østarbejdere og danskere. Det er ingen tjent med, siger Zenia Stampe til politiken.dk.

Næstformanden er specielt fortørnet over, at Ove Dahl siger, at de åbne grænser betyder, at landet bliver overrendt af østeuropæere. Ifølge Dahl er det et problem, da de begår meget grove kriminelle handlinger.

Uanstændige udtalelser

- Rumænerne er skruppelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner. Det er en helt anden kultur, siger Ove Dahl i Politiken.

Zenia Stampe mener, at udtalelserne er uanstændige:

- Rumænerne deler vores aviser ud og reparerer hullerne i vores veje. Det er simpelthen ikke anstændigt, at de skal beskyldes for at være røvere og mordere. Alle danskere er jo heller ikke mordere, bare fordi vi har en Peter Lundin.

Ove Dahl har forelagt anmeldelsen ikke ønsket at kommentere den over for politiken.dk.