Drabschef: Ingen personer fundet i bjærget ubåd

Ifølge politiet virker det som en "bevidst handling", at ubåd er sunket, og man leder fortsat efter den kvindelige svenske journalist.

Den forsvundne svenske journalist Kim Wall var ikke i ubåden Nautilus, som blev bjærget i går.

Sådan forklarer drabschef ved Københavns Politi Jens Møller på et pressemøde.

- Jeg har for få minutter siden fået meldingen om, at ubåden er foreløbigt gennemgået, og at der ikke er nogen personer i ubåden - hverken døde eller levende, siger Jens Møller.

Af samme grund fortsætter politiet eftersøgningen af Kim Wall, ligesom der vil blive iværksat en undersøgelse af Køge Bugt-området og den sydlige del af Øresund for at se, om der kan bjærges en død person.

Derfor vil politiet også meget gerne høre fra folk på vandet - lystsejlere og lignede - hvis de støder på noget, der flyder rundt på overfladen. Politiet gentager også opfordringen til folk om at henvende sig, hvis de har set noget i forbindelse med sagen eller Kim Wall.

Kim Walls familie er blevet underrettet om den seneste udvikling i sagen af drabschefen.

Politiets teknikere har her til formiddag været nede i ubåden UC3 Nautilus, der var tom for mennesker. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Peter Madsen har ændret forklaring

Jens Møller fortæller desuden, at den sigtede Peter Madsen har givet forskellige forklaringer til politiet.

Han vil dog ikke komme nærmere ind på, hvad der er ændret i forklaringen andet end at sige, at det handler om Peter Madsens forklaring om at have sat Kim Wall af på Refshaleøen omkring klokken 22.30 torsdag aften.

- I og med at jeg siger, at der er givet forskellige forklaringer, så er det rigtigt, at så har vi siden fået noget andet forklaring, og så kan og vil jeg ikke sige mere om det.

Derudover forklarer Jens Møller, at det kan have været en bevidst handling, der fik ubåden til at gå ned.

- Det virker som om, at det er en bevidst handling, at ubåden er sunket, forklarer Jens Møller.

Ubåd er fortsat et muligt gerningssted

Drabschefen forklarer, at politiet brugte dagen i går på sammen med Forsvaret og et privat firma at få bjærget ubåden, som kom i havn omkring klokken 22.00. Herefter er det meste af natten gået med at få den tømt for vand under "hensyntagen til sporsikring".

- Vi betragter ubåden som et muligt gerningssted, og derfor er det også vigtigt, at vi gør tingene på den rigtige måde og i samarbejde med de eksperter, som skal bruges til det, forklarer Jens Møller.

Politiet holder lige nu en pause på stedet for at få ubåden helt tømt for vand, og herefter skal der ske en meget grundig sikring af spor, som formentlig vil tage resten af dagen.

Signalement af Kim Wall

Den kvindelige svenske journalist Kim Wall er dræbt. (Foto: © Tom Wall, Scanpix)
  • Kim Wall er 30 år.

  • Hun er 160 cm høj, vejer 56 kilo og er spinkel af bygning.

  • Derudover har hun rødbrunt hår og grønne øjne.

  • Hun var iført en orange bluse med lange ærmer, sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.