Drabschef: Kim Walls lig skulle blive på havbunden

Kim Isabel Walls blod er fundet i Peter Madsens ubåd. På liget var der fæstnet metal, siger drabschef Jens Møller.

Drabschef Jens Møller siger på et pressemøde, at man har fundet blod fra journalisten Kim Isabel Wall i den ubåd, som Peter Madsen ejer.

Det var ikke meningen, at den dræbte journalist Kim Isabel Walls krop skulle flyde op til overfladen af havet og skylle i land. Derfor var der på liget "fæstnet metal", der skulle sikre, at kroppen blev på havets bund.

Sådan lyder det fra drabschef og efterforskningsleder Jens Møller ved Københavns Politi på et pressemøde, efter det er kommet frem, at det kvinde-lig, som politiet fandt i vandet ud for Amager i mandags, er den svenske journalist Kim Isabel Wall.

Han fortæller også, at der er fundet blod fra Kim Wall ombord på ubåden Nautilus.

- Det ser ud som om, der er skader på torsoen, som er et forsøg på at sikre, at luft og gasser skulle slippe ud, så kroppen ikke skal drev op til overfladen, siger han og tilføjer, at ligeledes var "fæstnet metal" på torsoen.

- Det har været en meget lang og kompliceret obduktion på grund af de afrevne legemsdele, siger Jens Møller.

Politiet kender endnu ikke dødsårsagen, men forklarer, at man ved hjælp af dna fra Kim Walls hårbørste og tandbørste har været i stand til at lave et dna-match mellem den fundne torso og den dræbte freelancejournalist.

Jens Møller siger samtidig, at politiet ved flere ting om parteringen af liget, men det vil han ikke sige noget om. Han betegner dna-matchet som "et stort gennembrud" i sagen.

Den kvindelige svenske journalist Kim Wall er dræbt. (Foto: © Tom Wall, Scanpix)

Hasteobduktion bag DNA-match

På sin Twitter skrev politiet tidligere i morges: "DNA-match mellem torso og Kim Wall."

Politiet har siden mandag lavet retsmedicinske analyser af den fundne torso. Analyserne er gennemført med stor hast. Det er de analyser, der nu har givet et match mellem den svenske journalist Kim Isabel Wall og det kvinde-lig, der blev fundet ud for det sydvestlige Amager mandag eftermiddag.

Torsoen, der blev fundet af borgere ud for Amagers sydvestlige pynt, er uden hoved, arme og ben. Drabschef Jens Møller sagde i forbindelse med et pressemøde i går, at lemmerne er skåret af bevidst.

Leder fortsat efter ligdele

Politiet vil sammen med Beredskabsstyrelsen fortsat lede efter flere dele af kroppen ved Amager, hvor liget af Kim Wall blev fundet. Det vil ske både kystnært og med net.

Peter Madsen er varetægtsfængslet frem til den 5. september for "uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder". Københavns Politi har dog opretholdt sigtelsen for manddrab imod ham. Han nægter sig skyldig.

Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark skriver i en sms til DR Nyheder, at det kun er godt, at Kim Isabel Wall er blevet fundet.

- Jeg har ingen grund til at betvivle politiets oplysning og min klient og jeg finder det kun positivt at det er endelig afklaret at det er Kim de fandt.

Her er de steder, der er centrale i efterforskningen af, hvad der skete natten til fredag ombord på Peter Madsens ubåd.