Tema Ubådssagen

Drabssigtede Peter Madsen vil ikke længere tale med politiet

Mentalundersøgelsen af den drabssigtede ubådsejer er begyndt, oplyser anklageren til svensk medie.

Drabschef Jens Møller fortalte ved et pressemøde i lørdags, at den dræbte journalist Kim Walls hoved og ben var fundet på bunden af havet i Køge Bugt. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Den drabssigtede ubådsejer Peter Madsen ønsker ikke længere at tale med politiet.

Det fortæller drabschef Jens Møller til DR Nyheder.

- Det er helt normalt, at en sigtet ikke har lyst til at udtale sig til os på nuværende tidspunkt. Når vi er færdige med efterforskningen, får han og hans forsvarer tilbuddet igen. Og så tænker jeg, at de sagtens kan finde på at komme på banen igen.

I lørdags fortalte Københavns Politi, at de havde fundet hoved og ben af den nu afdøde svenske journalist Kim Wall ved dyk i Køge Bugt, og at der ikke var skader på kraniet som følge af vold.

Tidligere er journalistens torso blevet fundet.

Til Sydsvenskan siger drabschefen, at det er frivilligt for Peter Madsen, om han vil tale med politiet, men at det ikke gør den store forskel, fordi politiet allerede har en detaljeret forklaring fra ham.

Peter Madsen har tidligere forklaret sig i retten og fortalt, at Kim Wall døde som følge af en ulykke på ubåden. Hun fik en tung luge i hovedet og kom voldsomt til skade, har han sagt.

Københavns Politi oplyser, at de planlægger to dyk til for at finde de resterende kropsdele af den dræbte svenske journalist Kim Wall, der var ombord på Peter Madsens ubåd den 10. august og ikke kom tilbage i live.

Et andet svensk medie, Kvällsposten, skriver, at politiet også leder efter værktøj, der er brugt til at skade den svenske journalist.

Mentalundersøgelsen af Peter Madsen er begyndt ved Retspsykiatrisk Klinik i København, skriver Sydsvenskan også.

– Alt relevant materiale er sendt til klinikken, og de er begyndt på undersøgelsen, udtaler anklager Jakob Buch-Jepsen i en mail til Sydsvenskan.

Det har ikke været muligt for DR Nyheder at få en kommentar fra hverken Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, eller anklager Jakob Buch-Jepsen.