Drabssigtet somalier fundet i kiosk

Politiet i Aalborg har i en kiosk torsdag aften fundet den efterlyste somaliske mand. Han var bevæbnet med stor kniv, men anholdelsen var udramatisk.

Den eftersøgte somaliske mand blev anholdt i kiosken Slik Hans og Øl Grete på Vesterbro i Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det var et par årvågne betjente fra Nordjyllands Politi, der torsdag aften fandt den stærkt eftersøgte somaliske mand, der onsdag stak af fra psykiatrisk hospital.

En patruljevogn kom klokken 19.45 kørende ad Vesterbro i Aalborg, da den ene betjent lagde mærke til, at somalieren gik ind i kiosken kiosken Slik Hans & Øl Grete.

- Han blev fundet under en disk i et baglokale. Han var bevæbnet med en stor kniv med et blad på 30 - 40 cm, fortæller vagtchef Henrik Bech til DR Nyheder.

Vil ikke udtale sig

Selve anholdelsen foregik dog ganske udramatisk. - Han bruger ikke kniven, men lod sig anholde og fik håndjern på, siger Henrik Bech.

Politiet ved ikke, hvor den drabssigtede har opholdt sig siden flugten i går. Han vil ikke udtale sig til politiet. Han opholder sig nu på politigården i Aalborg, men han vil blive overført til Midt- og Vestjyllands politi i Holstebro i løbet af aftenen eller natten.

Masser af henvendelser

Ifølge Henrik Bech har politiet fået masser af henvendelser fra offentligheden, og fem minutter efter at manden var anholdt, var der en kvinde, der ringede og fortalte, at hun havde set en mand, der lignede den efterlyste, gå ind i en kiosk på Vesterbro.

Den 28-årige mand er sigtet for at have dræbt sagsbehandleren Birthe Christiansen i januar. Hun blev stukket ihjel på parkeringspladsen foran byens jobcenter, men hun nåede at hviske til sine kolleger, at det var somalieren, der førte kniven.

Han var onsdag til mentalundersøgelse på en psykiatrisk afdeling i Aalborg, da det lykkedes ham at flygte. Han sad ubevogtet på en gang, da han så sit snit til at gå ind på uaflåst kontor og flygte ud af et vindue.

Facebook
Twitter