Drabssigtets anbringelse skal undersøges

Region Midtjylland vil nu undersøge, om den drabssigtede KH var fejlplaceret på åben institution trods flere voldsdomme.

En 39-årig drabssigtet sad på den åbne institution, Blåkærgård. Nu vil Region Midtjylland undersøge, om han burde have siddet på en lukket institution.

Der kommer ikke en stor, tværgående undersøgelse af bosteder i Region Midtjylland.

Men der vil blive kigget meget, meget nøje på den analyse, der skal kortlægge, om en drabssigtet beboer på bostedet Blåkærgård ved Viborg var fejlplaceret på den åbne institution.

Det siger formand for Region Midtjyllands udvalg for psykiatri Niels Callesøe (SF).

Mulige ændringer

Onsdag blev en af de ansatte, pædagog Judy Meiniche Simonsen knivdræbt ved Hald Sø nær Viborg. KH, der var beboer på Blåkærgård, er sigtet og varetægtsfængslet for drabet.

Det er psykisk syge personer med misbrug og en kriminel baggrund, der bor på Blåkærgård.

- Man kan med sikkerhed sige, at der er vurderet forkert. Hvis analysen viser, at er sket fejl i forbindelse med visitationen, så må vi se på, om der er procedurer, der skal ændres, siger han.

Spørgsmålet er, om en person, der har fået flere voldsdomme, og som også begår voldelige overfald, mens han er på en åben institution, er placeret det rigtige sted.

Ikke 'særlig farlig'

Ifølge Niels Callesøe er der intet, der tyder på, at personalet har vurderet KH som særlig farlig.

- Som det ser ud nu, men jeg kan jo blive klogere, så kunne man ikke have ageret anderledes ud fra vurderingen, siger han.

Socialminister Karen Hækkerup (S) har bedt sit ministerium tage kontakt til Region Midtjylland for at få en orientering om sagen.

På trods af den tragiske hændelse er der ikke umiddelbart nogen planer om at lave en tværgående undersøgelse af alle beboere på alle bosteder i regionen.

- Som udgangspunkt er patienterne korrekt anbragt. Men det er klart, at der vil blive kigget meget, meget nøje på analysen for at se, om der er ting, der skal ændres, siger Niels Callesøe.

Fagforening undrer sig

Både foreningen Sind og FOA, der er de ansattes på Blåkærgårds fagforening, er forundrede over, at KH kom tilbage til bostedet, selv om han begik ny voldskriminalitet.

Den drabssigtede blev placeret på det åbne bosted Blåkærgård i maj 2011 i forbindelse med en behandlingsdom.

Allerede i efteråret 2010 var han på bostedet i to uger - men blev fjernet efter en episode med grov vold, skriver Ekstra Bladet.

Voldsepisoden udløste endnu en behandlingsdom, og herefter blev det igen vurderet, at KH skulle tilbage til Blåkærgård.

Facebook
Twitter