Dræbt soldats far: Vi havde talt meget om risikoen

Faren til en af de to danske soldater, som i går blev dræbt i kamp i Afghanistan, siger, at hans søn var fuldt ud klar over risikoen. Casper Cramers far havde ellers håbet, at sønnen ville blive hjemme efter sin første udsendelse til Irak.

Jan Cramer, far til den danske soldat, Casper Alexander Cramer, som blev dræbt i Afghanistan i går. (Foto: DR © DR)

- Han havde ikke forestillet sig det. Det havde ingen af os, men han var ikke i tvivl om, at han tog til Afghanistan med livet som indsats.

Sådan siger tandlæge Jan Cramer, far til den 21-årige konstabel Casper Cramer, som i går faldt i kamp mod Taleban i Afghanistan.Jan Cramer fortæller til TV AVISEN, at han i går var arbejde som sædvanligt i tandlægeklinikken, da hans klinikassistent kaldte ham til telefonen.Jan Cramer hastede hjem, hvor en præst fortalte ham, at hans søn var død.Fascineret af militæretSelv om Jan Cramer helst havde set, at hans søn ikke deltog i internationale missioner, så har han støttet ham hele vejen.

Konstabel Casper Alexander Cramer, der blev dræbt i Afghanistan, 21 år gammel. (© HOK)

Casper har siden han var en knægt været fascineret af militæret, og det var ikke nogen overraskelse for hans familie, at han valgte den vej.Jan Cramer talte sidste gang med sin søn via satellittelefon i starten af ugen, hvor Casper fortalte ham, at der var ro i området.For få til at løfte opgavenCasper Cramer lagde altid meget vægt på, at de danske soldater var nær de britiske soldater i Helmand, men både Casper og hans kolleger følte allerede, da de skulle af sted, at de var for få til at løfte opgaven.Derfor har Jan Cramer en opfordring til de ansvarlige:- Uden at blande mig i storpolitik, det vil jeg absolut ikke, så vil jeg indtrængende opfordre de ansvarlige til at lytte til de udsendte. Når man gør noget, så gør det ordentligt eller lad helt være.http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532a2f586187a21d78e6608b

Facebook
Twitter