Debatten om ulve i den danske natur har taget en ny drejning, efter at en ulv i går eftermiddag blev skudt på en mark cirka 13 kilometer øst for Ulfborg i Vestjylland.
Den døde ulv er nu i gang med at blive undersøgt nærmere på Veterinærinstituttet, DTU, på Frederiksberg, der undersøger dødt vildt, der bliver fundet i naturen.
Ifølge Mariann Chriél, chefkonsulent og dyrlæge ved Veterinærinstituttet, er de fleste dyr, som stedet får ind, døde af sygdom.
Derfor benytter Mariann Chriél og hendes kollegaer lejligheden til at undersøge ulven grundigt for at indsamle ny viden.
- Hvis ikke vi obducerer ulven, smider vi en masse viden væk. Vi kan se, at det har været et sundt og rask dyr, så vi laver en standardobduktion, hvor vi blandt andet undersøger, hvilke organer kuglen har ramt, så man kan vurdere, hvor hurtigt den er død.
- Derudover tager vi materiale ud til DNA-undersøgelser, og så undersøger vi også ulvens bakterier og organer såsom milt og tarm for at se på sundhedstilstanden, siger hun.
Årringe i hjørnetand afslører alder
I morgen vil resultaterne fra de mange undersøgelser ligge klar, og først dér er det muligt at sige, hvor gammel ulven er, hvor den kommer fra, og hvor længe den har været i Danmark.
Mariann Chriél forklarer, at ulvens alder fastsættes ved at slibe roden på en hjørnetand og tælle årringene.
Efter obduktionen går ulvens skind videre til Zoologisk Museum.
Det var Midt- og Vestjyllands Politi, der i går fik en anmeldelse fra et vidne, der havde set en mand komme kørende i en bil ved marken, hvorefter personen havde affyret et skud mod ulven og kørt væk fra stedet igen.
Ud fra vidnets beskrivelse af bilen kunne politiet anholde en 66-årig mand fra lokalområdet, som nu er blevet sigtet for at skyde ulven. Han nægter sig skyldig.
På mandens bopæl har politiet fundet flere skydevåben, som er blevet beslaglagt. Det samme er sket med den 66-åriges bil.