Dræbte Louise Borglits søster kalder anholdelse efter fem år for 'lidt af et chok'

- Jeg får aldrig min søster tilbage, lyder det fra Louise Borglits søster.

(Foto: Arkivfoto - Scanpix og Københavns Vestegns Politi)

En novemberaften for over fem år siden tog den 32-årige Louise Borglit søsterens hund med ud på en aftentur.

Det regnede, da hun gik over i Elverparken i Herlev - en forstad til København.

Hun havde lånt sin svogers regntøj, så den gravide mave kunne være der.

Men kort efter klokken 19.00 blev hun brutalt dræbt. 11 gange blev kvinden stukket med en kniv, og hun fik flere snit i hovedet, nakke og på benene.

Politiet var massivt til stede efterfølgende og satte gang i en stor efterforskning. Men tilsyneladende uden at finde en gerningsmand.

Og i fem år har offentligheden ikke haft kenskab til, hvor langt politiet var i sagen. Før i dag.

I morges kunne politiet nemlig offentliggøre, at de i går har anholdt en 28-årig mand og sigtet ham for drabet på Louise Borglit. Manden nægter sig skyldig.

Politiets gennembrud i sagen kom også som en overraskelse for Louise Borglits søster, Susanne Borglit.

Det fortæller hun til DR Nyheder.

- Politiet ringede til mig i går og bad mig om et møde i dag. De ville gerne tale med mig, og det skulle være i dag og tidligt, fortæller søsteren.

- Jeg har gået et helt døgn og tænkt på det her. Jeg turde næste ikke tro på det, så for at undgå at blive skuffet troede jeg, at de ville henlægge sagen.

- Det var derfor lidt af et chok.

Elverparken i Herlev, hvor 32-årige Louise Borglit blev fundet dræbt i 2016. (Foto: søren bidstrup © Scanpix Denmark)

'Blandede følelser'

Søsteren fortæller, at hun i årevis har bildt sig selv ind, at politiet aldrig ville komme så langt, at de kunne skride til en anholdelse i sagen.

- Jeg har for min egen skyld valgt at tænke på den måde for at beskytte mig selv. Jeg er blevet skuffet for mange gange, og jeg har måttet affinde mig i det og bare lukke ned.

- Mine piger er stadig meget påvirkede, siger hun.

Hun fortæller, at selvom hun er glad for, at politiet nu føler, at de er kommet længere i sagen, så var det stadig med blandede følelser, at hun modtog beskeden om anholdelsen i morges.

- Man er lettet og glad. Samtidig får man en følelse af at blive enormt ked af det. Jeg får aldrig min søster tilbage af det her, og der bliver rippet op i den her aften.

Hun fortæller, at familien har besluttet at gøre søsterens dødsdag til en helt særlig dag, hvor det hele ikke handler om drabet.

- Vi har vendt det til en god dag, hvor pigerne må bestemme hele dagen. En 'ja-dag', som de kan planlægge. Så det bliver en glædes- og mindedag, hvor hele familien er samlet.

Vidne og politiagent blandt beviser

Da den 28-årige mand i formiddags blev fremstillet i grundlovsforhør, skete det noget usædvanligt for åbne døre.

Derfor blev der kastet lys over, hvilke beviser politiet har indsamlet over de sidste fem år.

Her kom det frem, at politiet kun fire dage efter drabet fik en henvendelse fra en psykiatrisk klinik, som mente, at politiet skulle kigge på den 28-årige sigtede.

Han passede på det signalement, som var blevet offentliggjort, og derudover var den sigtede kommet med en udtalelse i forbindelse med en indlæggelse dagen før.

- Vidnet fortæller, at sigtede har sagt, at han ikke kunne skelne mellem rigtigt eller forkert.

- Der var sket noget forfærdeligt, som ikke skulle være sket, læste anklager Bo Bjerregaard op i retten.

Vicepolitiinspektør Peter Malmose holdt i morges pressemøde på politigården i Albertslund, hvor han fortalte om anholdelsen af en 28-årig mand. (Foto: NILS MEILVANG © Ritzau Scanpix)

Politiet afhørte ham, men han blev ikke sigtet på det tidspunkt. Hans adresse blev ligeledes ransaget, men der blev ikke fundet noget.

Derudover havde et vidne formentlig set gerningsmanden løbe ud af parken. Vidnet forklarede, at hun havde noteret sig et særligt markeret ansigt og øjne.

Men et af de mere opsigtsvækkende beviser, som kom frem i retten, var, at politiet havde benyttet sig af en politiagent, som gik under navnet "Frank" i sagen.

Den sigtede afsoner nemlig lige nu en dom for drabsforsøg, og politiet satte agenten ind i det fængsel, hvor han afsoner sin straf. Samtidig etablerede politiet aflytning i fængselscellen.

Over for agenten kom den nu 28-årige mand med flere udtalelser, hvor politiet mener, at han erkender drabet.

Blandt andet skulle han have forklaret, hvordan gerningsmanden havde stukket, og at der var tale om en impulsiv handling.

- Sigtede fortæller, at han var nervøs i de to første år, læste Bo Bjerregaard op af et udskrift fra rumaflytningen.

- Jeg er ikke nervøs nu, sagde han til agenten.

- Det er politiets meget klare opfattelse, at sigtede siger til agenten, at han er gerningsmand til drabet, sagde anklager Bo Bjerregaard på dagens retsmøde.

Søster: 'Forhåbenligt kommer der ro'

I retten kom det frem, at efterforskningen ikke har kunnet afdække et motiv til drabet. Politiet formoder også i dag, at der er tale om et såkaldt fjerndrab. Et drab begået af en gerningsmand uden nogen former for kendskab til den dræbte.

- Jeg har stor respekt for det arbejde, politiet har lavet i denne her sag hele vejen igennem, siger Louise Borglits søster, Susanne Borglit.

Hun håber på, at der snart kan blive sat et punktum i sagen.

- Det kan forhåbentligt give os noget ro, så vi kan komme videre med vores sorgarbejde, siger hun og gentager.

- Jeg får jo aldrig min søster tilbage.

Den 28-årige mand er sigtet og varetægtsfængslet frem til 2. juni.