Drag-oplæsning for børn mødt af kritik: De kalder os pædofil-satanister

To drags har oplevet en overvældende modstand, efter det kom frem, at de læste bøger op for børn.

Højtlæsning for børn er normalt ikke noget, der får særlig mange til at løfte øjenbrynene. Men alligevel var der nogle, der gjorde det i denne uge, hvor to drag queens læste højt for børn under Copenhagen Winter Pride.

De to drags, der kalder sig selv Dallas King og Di Di Cancerella, har oplevet en overvældende modstand på de sociale medier, efter det kom frem, at de læste bøger op for børn.

- Det har skabt en masse kommentarer om, at vi er pædofil-satanister, og at de vil komme efter os med fakler og høtyve. Jeg er blevet ret ked af, at der er kommet så meget had, siger Didi Cancerella til Kulturen på P1.

Lad børn være børn

En af dem, der har vist sin modstand på de sociale medier er studerende Søren Krarup.

- Drag-fænomenet er en ekstrem seksualiseret forestilling. Børn, der er i den meget unge alder, har en meget ringe forståelse for køn og seksualitet, siger Søren Krarup.

En anden, der også har været efter de to drag queens på de sociale medier er John Denise, der er lønmodtager.

- Drag queens klæder sig sexet ud og de agerer sexet. Vi skal lade børn være børn. Derudover er det en måde at sige til børn, at en mand i dametøj er helt normalt, siger John Denise.

Men der er intet seksuelt over dragoplæsning for børn, mener de to drags selv.

- Der er nogen, der har misforstået det her. De mener, at det er seksuelt, fordi de har set drag i andre sammenhænge, hvor det er målrettet et voksent publikum, og det er det, de tror, vi laver for børn. Det er dybt misforstået, siger Dallas King, hvis borgerlige navn er Elliot Bennich.

Du kan høre hele indslaget på Kulturen på P1 her.