Dramachef og producenter forlader DR

DR skal finde en afløser for kvinden bag succeser som Forbrydelsen, Borgen og Arvingerne.

Camilla, Hertuginden af Cornwall, her sammen med kronprinsesse Mary, skuespiller Sofie Gråbøl og instrukrør Piv Bernt, får overrakt en 'Sara Lund sweater' under besøget på optagelserne til DR's tv-serie 'Forbrydelsen' i 2012 i Lynge. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

DRs dramachef siden 2012, Piv Bernth, stopper i DR.

DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen siger i en pressemeddelelse, at det er et tab for DR.

- Selvom jeg gerne havde set Piv Bernth fortsætte, så har jeg også forståelse for hendes ønske om at prøve noget nyt, siger Tine Smedegaard Andersen.

Piv Bernth stopper som dramachef i DR ved udgangen af november for at starte et nyt produktionsselskab. Piv Bernth har været tilknyttet DR i tre årtier og har stået bag flere store dramaserier som ’Forbrydelsen’, ’Borgen’, ’Arvingerne’ og ’Bedrag’.

Souschef i DR Drama, Lars Hermann, og producenterne Dorte Riis Lauridsen og Anders Toft Andersen har også valgt at stoppe i DR med udgangen af november 2017, mens producent Karoline Leth har valgt at stoppe med udgangen af marts 2018 - alle med henblik på start i det private produktionsselskab.

Flere priser for DR-dramatik

Piv Bernth har været DRs dramachef siden 2012.

- DR har været min hjemmebane i over 30 år, som freelance-instruktør, producent og de seneste fem år som dramachef. Det har været en fantastisk lærerig og storslået epoke at være en del af. Tiden er rigtig nu til at lade nye kræfter komme til i DR, og jeg glæder mig til at tage nye udfordringer op, siger Piv Bernth.

Det internationale gennembrud for DR Drama skete i 2002 med ’Rejseholdet’ og blev fulgt op i 2003 med ’Nikolaj og Julie’. DR er siden blevet nomineret 22 gange, har modtaget fire ‘International Emmy’-priser og modtog sidste år en særlig udmærkelse ved årets Emmy-uddeling for DRs årelange rolle i udviklingen af ny, original, banebrydende tv-dramatik.

Håber at fortsætte stilen fremover

For at DR kan sikre færdiggørelsen af de to store igangværende produktioner, ’Herrens Veje II’ og ’Liberty’ vil Piv Bernth i perioden 1. december 2017 til 30. september 2018 arbejde som executive producer i et begrænset antal timer på de to produktioner.

Stillingen som dramachef bliver slået op i denne uge, og Tine Smedegaard Andersen håber, at DR også i fremtiden kan byde på drama i verdensklasse.

- Heldigvis har DR Drama jo et ekstremt højt kunstnerisk og produktionsmæssigt niveau, som i årevis har høstet anerkendelse både herhjemme og internationalt, så de nye kunstneriske kræfter, der fremover skal videreudvikle en stærk DR-dramaafdeling kommer til at stå på en solid grund, siger Tine Smedegaard Andersen.

Indtil den nye dramaledelse er på plads, er administrationschef i DR Kultur, Lene Nordin, konstitueret souschef for DR Drama.

Facebook
Twitter