Dr.dk's læsere: Stol ikke på brugeranmeldelser

Læserne er meget skeptiske når de læser brugeranmeldelser på nettet. Læs nogle af kommentarerne her.

Læserne stoler tilsyneladende ikke på, hvad brugerne skriver i deres anmeldelser. (Foto: stock.xchng © stock.xchng)

Der ikke meget troværdighed at hente via brugeranmeldelser på nettet. Ifølge dr.dk's læsere, så skal man ikke stole på anmeldelserne.

- Selvfølgelig kan man ikke blindt stole på noget som helst på internettet. Man bliver nødt til at tjekke flere tjenester, tjekke adresser, hjemmesider osv., alt efter hvor store køb eller restaurantbesøg, der er på tale. Mht. restaurantanmeldelser sorterer jeg altid de uspecificeret rosende fra og læser ud fra et gennemsnit, fx på Tripadvisor, der er nogenlunde pålidelig. Men også her gør man klogt i at tjekke flere indgange/tjenester, skiver Svenne i en kommentar.

Mange firmaer belønner deres kunder med rabat eller gratis varer, hvis de skriver en anmeldelse på for eksempel portalen Trustpilot på nettet. Men i fremtiden skal det fremgå tydeligt, hvis det sker. Det et blot en af de nye retningslinjer, som forbrugerombudsmanden offentliggør i dag.

Det budskab falder tilsyneladende i god jord hos læserne.

- Nej... Man kan ikke stole på dem. Man kan bruge dem som indikator... men heller ikke mere end det.

- Jeg kender personlig nogen, som er blevet spurgt om de ville lave "fake" anmeldelser for TripAdvisor, skriver Steen.

Der sorteres i anmeldelserne

Han bakkes op af flere læsere.

- Jeg stoler ikke på anmeldelser på nettet, de er typisk meget ensidigt positive, ingen kritiske, man fristes til at tro at der foregår en sortering af anmeldelserne, inden de offenliggøres, lyder det fra Leif.

- Amazon viser, om det er en kunde, der rent faktisk har købt den anmeldte vare hos dem, der laver anmeldelsen. Godt system!

- Brugte Trustpilot meget førhen, men aldrig mere. Gider ikke bruge en hjemmeside, der hellere vil have firmaernes penge, end forbrugernes tillid, skriver Henrik Ellegaard.

Det er få læsere der rent faktisk stoler på anmeldelserne på nettet.

- Ja! det gør jeg, tror på anmeldelserne, eller rettere både og! :) De, som er rent ros kan godt lugte af ikke at være helt ægte. Så jeg tror mere på dem, hvor der er forbehold for rosen.Lidt kritik er der vel trods alt for det meste, hvis vi nu skal være helt ærlige, ikke? :), skriver Ann-Britt.

Giv os din mening via linker herunder.