Dreng bidt af hugorm på badetur ved stranden

Under en badetur ved stranden i Hundested blev en 10-årig dreng bidt af en hugorm.

Hugormen bider, hvis den føler sig truet. Mange bliver bidt, fordi de forsøger at løfte en hugorm.

En hyggelig tur til stranden i Hundested i det gode vejr blev i søndags forvandlet til en voldsom oplevelse for en 10-årig dreng. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Under en tur i vandet blev han nemlig bidt i hånden af en hugorm.

Livredder Steffen Mattrup Lund-Hansen fortæller, at drengens hånd var hævet, og at der var bid i den, da han kom grædende op til livredderhuset.

- Drengen blev behandlet straks og blev kørt til sygehuset. Hugormebid kan være farlige, men drengen kom under hurtig behandling og så ud til at klare det fint. Det afgørende er, at giften ikke spredes fra hånden og ud i kroppen, fortæller Steffen Mattrup Lund-Hansen til Frederiksborg Amts Avis.

Flere badegæster bekræftede at have set slangen i vandet, og senere kom en badegæst forbi, der havde fanget en hugorm i sit fiskenet. Den målte omkring en meter.

Aktionen sluttede med, at slangen blev sluppet løs, da den er fredet og derfor skal tilbage i sine naturlige omgivelser.

Herunder kan du se en video af hugormen, efter den er blevet fanget.

Biolog: Ekstremt uheldigt

Til trods for den voldsomme oplevelse for den badende dreng, skal man dog ikke frygte at støde på en hugorm i vandet på landets badestrande.

Biolog Jes Aagaard fra Naturstyrelsen kalder det et vildt tilfælde - han har aldrig før hørt om lignende situationer.

- Mit bud er, at den er blevet skræmt af de mange mennesker og så er søgt ud i vandet. Og så har drengen været ekstremt uheldig og stået i vejen, da den er svømmet forbi. Hugormen har umiddelbart intet at gøre i vandet, da den ikke drikker saltvand, siger han til DR Nyheder.

Han forklarer, at hugormen er en glimrende svømmer, men den udnytter det yderst sjældent til at tage en tur på stranden - selvom det er varmt. Han mener heller ikke, at det er den nuværende tørke, der har fået hugormen til at søge mod vandet.

- Hugormen er selvfølgelig udfordret af tørken, fordi mange bække og grøfte tørrer ud, og det er der, den normalt finder vand. Men intet biologisk peger på, at den så søger mod saltvand i stedet, fortæller han.

Hugormen opholder sig mest steder med mange buske og træer, og det er som regel senere på året, at man ser mennesker blive bidt. Cirka 200 mennesker bliver om året bidt af en hugorm. Siden 1984 har der ikke været et dødsfald som følge af et bid.

Jes Aagaard fortæller, at hvis uheldet er ude, skal man forholde sig i ro, så giften ikke bliver spredt til resten af kroppen. Herefter skal man kontakte en læge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk